Social evening med gäster från Bolivia och Indien


Matsuveränitet i Bolivia och klimatpedagogik i Mumbai

Välkommen på social evening den 26 april kl. 18 -21 på Solidaritetshuset med Eulogia från Bolivia och Prashant från Indien.

Under trevliga former träffas vi och pratar om vad vi kan lära oss av matsuveränitet i Bolivia och klimatpedagogik i Mumbai.

Det kommer finnas mat och fika att köpa. Föranmälan är inte nödvändig, säg till dina vänner och kom bara!

Bolivia är inne i en ny politisk och kulturell process där staten har skapat möjlighet för urfolksorganisationer att bilda urfolksautonomier. Bolivias grundlag erkänner dessutom matsuveränitet som en grundläggande rättighet och arbetet med urfolksautonomier sker inom ramen för implementering av matsuveränitet. Eulogia Capajeique är medlem i Kawsay i Bolivia, en organisation som arbetar med att främja ekologiska produktionssystem hos urfolkssamhälle och med att bilda nya urfolksautonomier i landet. Kawsay arbetar dessutom med utveckling av Moder Jords Skola, och ingår i Framtidsjordens Sydamerikanätverk.

Indien står inför stora utmaningar när det gäller klimat och miljö. Klimatförändringarnas negativa konsekvenser i form av bl a torka, oregelbundna monsunregn och varmare klimat är mycket tydliga och den rika biologiska mångfalden hotas. I Indien är många ungdomar och lärare engagerade i frågor kring klimat, miljörättvisa och biologisk mångfald. I Mumbai och i ett landsbygdsområde 20 mil söderut när bergskedjan Western Ghats, pågår ett projekt för att utbilda ungdomar på högskole- och gymnasienivå till att bli ”klimatambassadörer”. Samtidigt sker utbildning och handledning av lärare och skolledningar. Prashant Shinde leder organisationen Srushtidnyan som med stöd av Klimataktion Stockholm driver projektet i tio skolor och mer sedan flera år tillbaka, och ingår i Framtidsjordens Asiennätverk.

Adress: Tegelviksgatan 40. Buss 2 från Slussen.

Eventet organiseras av Klimataktion, Kawsays vänner och Framtidsjorden.

När: 26 april 2017 16:00 - 26 april 2017 23:00

Var: Solidaritetshuset i Stockholm, Tegelviksgatan 40 / Stockholm

Arrangör: Klimataktion, Kawsays vänner och Framtidsjorden