Feministisk Filmlördag i Kristianstad


Den 1/4 arrangerar Kristianstads Filmstudio och Regionmuseet en Feministisk filmlördag på Filmmuseets Intima Biografteater!

Vi visar tre filmer på temat empowerment.

13:00 Dolda tillgångar (USA 2016)

Regi: Theodore Melfi, tid: 126 min

Katherine Johnson, Dorothy Vaughn och Mary Jackson, tre afroamerikanska matematiker som jobbade för NASA, var hjärnorna bakom en av historiens största projekt, astronauten John Glenns uppskjutning i rymden. En storstilad bedrift som återgav USA sitt självförtroende och inspirerade resten av världen. Trion krossade alla kön- och rasbarriärer och blev en inspirationskälla för kommande generationer om att förverkliga sina drömmar.

Biljettpris: 80 kr

15.30 Exfrun (Sverige 2017)

Regi: Katja Wik, tid: 90 min

Flickvännen Klara är nyförälskad och vill inget hellre än att umgås med Jacob. Tvåbarnsmamman Anna tar tiden på sin man Jesper när han kokar välling. Exfrun Vera kan inte släppa taget om sin ex-man. Med lika delar humor och allvar berättar Exfrun om tre relationer och tre kvinnor, där flickvännen, frun och exfrun samsas i en träffsäker satir om livets gång – från nyförälskelse till skilsmässa.

Biljettpris: 80 kr

18.00 Ghostbusters (USA 2016)

Regi: Paul Feig, tid:116 min, från 11 år

Erin Gilbert och Abby Bergman är ett författarpar som skriver en bok om att spöken finns i verkligheten. Några år senare får Erin ett prestigefyllt lärarjobb på Columbia University, men hennes bok dyker upp och hon blir utskrattad av akademin. Erin återförenas med Abby och andra likasinnade och när spöken invaderar Manhattan måste teamet rädda världen. En charmig film med en härlig injektion av feminism. Fri entré!

Biljetter köps i Regionmuseets reception en vecka innan visningen.

Överblivna biljetter i samband med visningen.

Gratisbiljetter till Ghostbusters hämtas i Regionmuseets reception en vecka innan visningen.

Överblivna gratisbiljetter i samband med visning.

Varmt välkomna!

Obs! Tänk på att Filmmuseet tyvärr ligger på tredje våningen utan hiss. Det kan därför vara svårt att ta sig upp med barnvagn eller om du har svårt att gå i trappor.

När: 1 april 2017 11:00 - 1 april 2017 18:00

Var: Filmmuseet Kristianstad / Kristianstad

Arrangör: Kristianstads Filmstudio