Ellen Andrea Wang


Ellen Andrea Wang

Denna unga norska basist, vokalist, kompositör och bandledare fick stor uppmärksamhet när hon blev fast medlem av Manu Katchés band där även veteraner som Tore Brunborg ingår. Hennes band Pixel har turnerat en del även i Sverige, och hon har även kunnat höras här med Marilyn Mazurs Shamania och på Ystad Jazzfestival med The Sofia Project. 2014 utkom hennes trioplatta Diving (finns på Spotify!) med hennes fasta trio.

Ellen Andrea Wang räds inte att blanda musikelement från popen i sin jazzmusik och skapar då en sorts lekfull och melodisk jazz med både akustiska och elektroniska element som blandas till ett välklingande sound.

Ellen Andrea Wang - kontrabas,

Andreas Ulvo - keyboards,

Erland Dahlen - trummor

När: March 29, 2017, 6 p.m. - March 29, 2017, 9 p.m.

Var: Fasching, Kungsgatan 63 / Stockholm

Arrangör: Fasching