Förbjudna orkestern, Musikglädje över gränser


Fem kvinnor – fem musiker – fem uttryck.

Medverkande: Nadin al Khalidi, Liliana Zavala, Emilia Amper, Simona Abdallah, Sousou Cissokho.

På instrument som har varit eller är förbjudna, tabubelagda eller kontroversiella för kvinnor att spela i sina hemländer, eller utifrån kontroversiella kvinnliga konstnärskap, skapas en föreställning med musikglädje och starka berättelser.

En konsert som binder samman musikhistoria, musikkulturer, könsnormer, yttrandefrihet, motstånd och kärleken till musik. Bakom konserten står bland annat Andreas Unge, en mångkonstnär, som även producerade Best of Sweden.

Konserten ges i samarbete med Selam Festival Stockholm.

När: March 8, 2017, 6:30 p.m. - March 8, 2017, 7:45 p.m.

Var: Sergels Torg / Stockholm

Arrangör: Kulturhuset Stadsteatern