Horses on Rollerblades


Välkommen på öppning av grupputställningen Horses on Rollerblades.

Utställningen innehåller verk av Kajsa Dahlberg, Kapwani Kiwanga, Rabbya Naseer och Tracey Rose, samt en performance skapad specifikt för öppningen av Anna Koch och Dinis Machado.

Vernissage 24 februari kl. 17.00 – 21.00

17.00 Pågående performance av Rabbya Naseer

18.30 Introduktion av Corina Oprea, ny konstnärlig ledare för Konsthall C

19.00 Performance av Anna Koch och Dinis Machado

Dryck och tilltugg under hela kvällen

Grupputställningen Horses On Rollerblades inleder ett 2-årigt forskningsprogram om avkolonisering som ett sätt att stå upp mot politiska strömningar som kännetecknas av strukturella övergrepp. Sårbara grupper utsätts fortfarande för rasism, främlingsfientlighet och utanförskap. Horses On Rollerblades tittar närmare på feministiska konstnärliga praktiker som med kritisk blick sätter en annan slags kollektiv politik i rullning. Utställningen innehåller verk av Kajsa Dahlberg, Kapwani Kiwanga, Rabbya Naseer och Tracey Rose. En performance med Anna Koch och Dinis Machado, som skapats specifikt för vernissagekvällen, ifrågasätter det koloniala arvet och belyser våra kroppars postkoloniala spår. Genom att ta ett avkoloniserande feministiskt grepp skriver konstnärerna i utställningen om ett redan skrivet blad.

En serie performance och samtal kommer att ske under utställningsperioden.

Horses On Rollerblades inleder ett samarbete Synskadades Riksförbund. För en verbaliserad guidning av utställningen, mejla info@konsthallc.se.

Horses on Rollerblades genomförs med stöd av Kulturrådet och Franska Institutet i Stockholm. Publikt program görs i samarbete med ABF. Tack till Gallerie Tanja Wagner och Gallery Dan Gunn för inlån av verk till utställningen.

Konsthall C

Cigarrvägen 14–16

123 57 Farsta

T–Hökarängen (linje 18 mot Farsta strand)

info@konsthallc.se

www.konsthallc.se

Konsthall C stöds av Stockholm stad, Kulturrådet. Stockholms Läns Landsting och Stockholmshem.

När: 24 februari 2017 16:00 - 24 februari 2017 20:00

Var: Cigarrvägen 14, Hökarängen / Stockholm

Arrangör: Konsthall C