Förstadens filmsalong: Flickorna


Nästan 50 år efter dess premiär så visar vi Mai Zetterlings Flickorna.

Tre kvinnor (Bibi Andersson, Gunnel Lindblom och Harriet Andersson) ingår i ett teatersällskap som repeterar Aristofanes pjäs Lysistrate, där Atens kvinnor gör uppror för att tvinga männen att sluta kriga. Parallellt möter vi skådespelarna i deras privatliv.

När Flickorna gick upp på svenska biografer mötte den hård kritik av den manliga kultureliten: en kritiker avskrev det hela som förstockade menstruationer! Av annan åsikt var Simone de Beauvoir: “Ironic and comic, this film moves us by the beauty of its landscapes, its poetry and above all its subtle tenderness".

Med sitt provocerande innehåll, sin djärva och lekfulla form, sin humor och värme, så räknas filmen idag som en kultklassiker.

OM KVÄLLEN

Fredagen den 20 januari

Insläpp: kl 18.00 med servering av hemlagad mat och öl/vin

Filmstart: kl 19.00

Filmlängd: 100 min (paus i mitten)

Entré: 80 kr (+20 kr för medlemsskap)

Åldersgräns: 18 år

FÖRANMÄLAN

Under kvällen serveras mat och öl/vin, därför krävs föranmälan för nya salongsmedlemmar. Anmälan är inte bindande. Mejla namn + födelsedata senast den 19 januari för att komma med på listan, till forstadens.filmsalong@gmail.com (Om du anmält dig till eller varit på en filmsalong tidigare är du redan med på listan och behöver inte föranmäla dig igen.)

När: 20 januari 2017 17:00 - 20 januari 2017 21:00

Var: Biocafé Tellus, Vattenledningsvägen 46 / Stockholm

Arrangör: Biocafé Tellus