Natalie Wuerth: Clair the Ear


Välkommen till öppningen av Nathalie Wuerths projekt Clair the Ear i Konsthall C:s kök. Clair the Ear forsätter Wuerths utforskande av röster och hushållsarbete och kopplar an till Konsthall C:s researchprogram Home Works som undersöker hushållsarbete och hemmets politik.

Vernissage: fredag 9 december kl. 18-20

Performance: 9 december kl. 18:30 och 19:30

Utställningen pågår till 13 januari 2017.

Schema för kvällen:

18.00 Dörrarna öppnar

18.20 Introduktion

18.30 Performance

19.00 Vegetarisk mat

19.30 Performance

20.00 Köksdisco!

20.30 Alva (Klubb Kahlo) spelar musik!

21.30 Kitchen Karaoke...

Clair the Ear är en performance och en utställning där Wuerth tar sig an sin oro för hur hushållsarbete nedvärderas och för vilka värderingar vi själva tillskriver vardagsuppgifter som att vårda, städa och laga mat.

Projektet har tillkommit genom en serie röstworkshops under hösten. I dessa workshops har Wuerth tillsammans med deltagarna utforskat våra individuella förhållningssätt till hushållsarbete i ett försök att förstå hur vi kategoriserar arbete och hur mycket tid deltagarna spenderar på den här formen av arbete. Röst och fonetisk performance används för att synliggöra hemmets ljudbild samt betona arbetet vi utför i våra privata rum. Deltagarnas hushållsrutiner har överförts till ett partitur som kopplar ihop deltagarnas arbetsrutiner till ett gemensamt ljudstycke, framfört av en kör som låter hushållsarbetens ljud eka i Konsthall C:s kök.

När luften andas in i deltagarnas munnar genomgår den en rituell rening för att sedan åter andas ut i Konsthall C:s kök. Clair the Ear är förutom en utställning och performance även ett städbolag som erbjuder en spirituell rengöring av ditt hem. Var god kontakta j@konsthallc.se för att boka ensemblens tjänster och låta Clair the Ear rengöra ditt hem.

Clair the Ears ensemble

Karin Ekholm

Anna Kinbom

Annika Forell Pattocchio

Carolina Nylund

Jenny Richards

Jens Strandberg

Jimmy Offesson

John Söderberg

Sara Franceschi

Sebastian Wahlforss

Nathalie Wuerth

Projektet stöds av Stockholm Stad och genomförs i samarbete med ABF Stockholm.

När: 9 december 2016 17:00 - 9 december 2016 20:00

Var: KOnsthall C, Cigarrvägen 14, Hökarängen / Stockholm

Arrangör: Konsthall C