Kurs: Samtal för förändring - att möta dig själv och möta andra


Samtal för förändring

OM UTBILDNINGEN

Utbildningen handlar om att lära sig använda och förstå samtal och aktivt lyssnande som en kraftfull metod och ett hantverk som kan leda till människors förändring och utveckling. Du lär dig hur du kan möta en människa på ett sätt som gör att den andra personen upplever empati och trygghet. Du lär dig hur du aktivt stärker styrkor, möjlighet och potential hos den du möter men också i dig själv. Genom dessa tekniker kan du bidra till ökat självförtroende, utveckling och förändring hos individen och under utbildningens gång utvecklas du också själv.

UTBILDNINGEN BESTÅR AV TRE DELAR

  1. Första delen handlar om en teoretisk baskunskap. Du får en teoretisk introduktion till olika metoder såsom MI (Motivational Interwiewing) och lösningsfokuserad samtalsterapi och ACT (Acceptance and Commitement Training) metoder som United Sisters utgår ifrån för kommunikation och förändring.

  2. Andra och den viktigaste delen handlar om att praktisera. Genom praktiska övningar och reflektioner fördjupas kunskapen och du kan knyta an nya mönster till kunskap och kompetens och visdom du redan besitter.

Att möta människor är ett hantverk som kräver övning. Övning ger färdighet. Under utbildningen blandar vi praktiska övningar för att du som deltagare får tillit till din egen förmåga att använda ny kunskap och nya verktyg. Tillsammans skapar vi ett tryggt rum som möjliggör ödmjukhet, ärlighet, lekfullhet, eget ansvar och ledarskap och framförallt djupinlärning.

FÖR VEM?

Utbildningen är till för dig som arbetar med eller möter ungdomar. Men också för dig som vill utvecklas inom dessa områden. Du vill utveckla dina samtalsfärdigheter och ditt sätt att möta dig själv och andra. Du vill få konkreta verktyg och metoder som är beprövade och utvärderade inom målgruppen. Inga förkunskaper krävs. Vi strävar alltid efter att nå blandade grupper där mångfald i gruppen berikar lärandet.

UPPLÄGG

Två dagar

United Sisters har en lång erfarenhet av att utbilda vuxna i att möta unga, med fokus på skolor och fritidsverksamhet. Här är ett par kommentarer från tidigare utbildningar

KOSTNAD

3500 ex moms

För anmälan maila:sara.hellbom@fryshuset.se

När: 1 december 2016 08:00 - 2 december 2016 15:30

Var: FRYSHUSET United Sisters, Fryshuset, Mårtensdalsgatan 2 / Stockholm

Arrangör: FRYSHUSET United Sisters