Lesbisk Frukost - Lesbiskt samtal


Frukost- dags igen!

Denna frukost kommer att vara på RFSL huset och vi kommer att lyssna gästerna Pia Laskar, Mariana Alves Silva och Katarina Bonnevier från MYCKET som i ett samtal med Anna-Maria Sörberg kommer att prata om att skapa rum och synliggöra lesbisk historia.

Detta samtal arrangeras tillsammans med Lesbisk Makt och kommer att spelas in för deras blivande podd om lesbisk kultur och historia.


Pia Laskar är idéhistoriker och lektor i genusvetenskap med inriktning mot kritiska sexualitetsstudier, Tema Genus på Linköpings universitet. Pia arbetar också med projektet Unstraight Research på Historiska museet och Livrustkammaren för att sätta deras samlingar under normkreativ lupp. Ett projekt som initierats av the Unstraight museum. Pia Laskar har lång erfarenhet av att skapa queera rum. Bland annat arrangerade hen, tillsammans med Ingrid Svensson Litterär Salong på Café Copacabana i Stockholm, 2003-2005. En salong som inspirerades av det tidiga 1900-talets parisiska salong – Académie des Femmes.

MYCKET är ett samarbete mellan Mariana Alves Silva, Katarina Bonnevier och Thérèse Kristiansson. De arbetar med arkitektur, design och konst. Tillsammans skapar de konst och arkitektur ur ett feministiskt, antirasistisk och queer förhållningssätt. I sitt projekt Clubscenen undersöker de (natt)klubben som rum och aktivitet som har varit, och fortfarande är, avgörande för människor som inte fått, eller får friheten att agera med sina kroppar som de själva vill. Clubscenen innefattar iscensättandet av historiska klubbar av stor betydelse för ett queert och feministiskt aktivistiskt arbete internationellt.

Anna-Maria Sörberg journalist och författare med ett mångårigt förflutet i den svenska queerrörelsen. Hen var bland annat med och startade magasinet Zoon, som bidrog med att introducera begreppet queer i samhällsdebatten. I slutet av oktober släpps Anna-Marias nya bok Homonationalism: Reportage om nya gränsdragningar i Europa.

När: 22 oktober 2016 08:30 - 22 oktober 2016 11:30

Var: RFSL, Sveavägen 59 / Stockholm

Arrangör: Lesbisk Frukost Stockholm