Blaue Frau: "11" på Södra Teatern


Den finlandssvenska teaterduon Blaue Frau, känd från sina dramatiseringar av Nina Hemmingssons serier, är tillbaka i Stockholm. Den här gången med electropopkonserten "11" i samarbete med elektronikaduon Systraskap och dramatikern Barbro Smeds.

Vi har kultförklarat oss själva och skrivit in oss i Wikipedia. Ingen jävel skall definiera oss och vår konst. Vi lever i vårt parallelluniversum. I ert universum finns ett språk och där finns strukturer, för fattiga och gammaldags för att beskriva oss.

Vi beskriver oss själva. Ingen annan har rätt att göra det. Episkt. Beyond Hybris. Det här är Blaue Frau 3.0.

Efter 17 produktioner, efter 11 år. Vi har utfört storverk. Historien börjar och slutar med Blaue Frau. Vi befinner oss inte i er linjära tidsuppfattning. Vi befinner oss i Blaue Frau tid. Välkomna till något ni antagligen kallar ”elektro-pop-konsert”. Vi kallar det Blaue Frau. Ni kanske säger att vi försöker ta oss rätten att skriva historien. Vi säger att vi är Blaue Frau. Ni uppfattar att vi skriver våra memoarer. Det gör vi kanske. Men mest av allt är vi Blaue Frei.

Av och med: Malin Nyqvist, Barbro Smeds, Systraskap (Sabina Wärme och Amanda Lindgren), Meri Ekola/Carita Elko, Ilse Ybarra, Sanna Pietilä, Christa Renwall, Jukka Heikkinen/Veera Vallinkoski, Johan Isaksson, Joanna Wingren, Sonja Ahlfors.

Den feministiska teater- och performancekultgruppen Blaue Frau har en helt egen position på det finländska teaterfältet. Efter 17 produktioner, många epokgörande samarbeten och inte minst de senaste årens banbrytande verksamhet med Pop Up Art House på Dianascenen, vill vi nu ta publiken med på en resa genom gruppens elvaåriga historia- en tur ”down memory lane”.

Du behöver inte känna till gruppens historia för att se "11". "11" spelas på svenska och är översatt till engelska.

”Som konsert är 11 en lyckad helhet, en fin kombination av Systraskaps omväxlande storslagna och smekande elektroniska melodier, och Malin Nyqvists enkla och snygga animationer. Därtill kommer Ahlfors och Wingrens karisma på scenen.” – Martin Welander / HBL.fi

”Det är en samling multibegåvade kvinnor som Blaue Frau fått med sig i skapandet av något de aldrig gjort förr.” – Edith Keto / Astra.fi

”Det är aldrig så lätt att beskriva den feministiska teater- och performancekultgruppen Blaue Frau som har en helt egen position på det finländska teaterfältet.” – Peter Lüttge / Svenska.yle.fi

När: 5 oktober 2016 17:00 - 5 oktober 2016 20:00

Var: Södra Teatern, Mosebacke torg / Stockholm

Arrangör: Södra Teatern och Blaue Frau