Manifestation till stöd för Women's boat to Gaza


Just nu är två båtar på väg till Gaza för att bryta blockaden: Zaytouna (Oliven) och Amal II (Hopp II). Ombord finns kvinnor från hela världen som seglar i solidaritet med sina palestinska systrar och den instängda civilbefolkningen i Gaza.

Den omänskliga och illegala blockaden av Gaza är inne på sitt tionde år, utan att det internationella samfundet agerar. Uttalanden och fördömmanden räcker inte, blockaden måste upphöra för att palestinierna ska få sina mänskliga rättigheter tillbaka, det är det första och helt nödvändiga steget mot fred. Ship to Gaza och våra samarbetspartners vägrar se på medan världen sviker. Den kollektiva bestraffningen av palestinierna i Gaza drabbar hårdast kvinnor och barn. Därför seglar vi nu igen, denna gång med endast kvinnliga delegater, för att bryta blockaden av Gaza.

Ombord på Zaytouna finns bland andra Uppsalabon och landstingspolitikern Jeannette Escanilla (V).

Talar på manifestationen gör bland andra Nicklas Malmberg, riksdagsledamot (MP), Peter Gustavsson, ordförande S Uppsala län, Lars Thor, distrikts ordförande (V) och Irene Molina, professor i kulturgeografi vid Uppsala Universitet.

Kom och visa ditt stöd för Women's boat to Gaza!

Kontaktperson: Amil Sarsour 073-6853052

När: 30 september 2016 14:00 - 30 september 2016 15:00

Var: Forumtorget / Uppsala

Arrangör: Ship to Gaza - Sweden