Let’s Get Lost: Amanda Bergman & Nina Persson på Inkonst


En jazzklubb med doft av 60-talets New York, mjukt raspiga röster, strålkastarljus genom rökslingor och rysningar längs ryggraden.

Konceptet är enkelt men genialt: Vid varje tillfälle låter vi en fantastisk svensk popsångerska gästa scenen för att låna sin stämma till jazzens standardlåtar. Vårt husband som backar våra gästande sångerskor på akustiskt piano, kontrabas, trummor och trumpet, består också de av helgjutna jazzkvinnor. Tillsammans drar de med dig i sin kärlek till jazzen – skarpt, mörkt och ärligt med ett brustet, helande, brinnande hjärta.

Du kliver in i en katalog av mästerverk, där varje not älskats och utmanats av generationer av musiker. Tonerna sitter, låtarna funkar, och det här är din chans att se riktigt stora svenska popröster avslöja sina jazzhemligheter. Vi röker inte innomhus längre, men vi lovar att luften kommer vara minst lika tung av rökiga röster, dovt blågrå minnen och längtande blickar.

Vårt helakustiska band består av

Maggi Olin – Piano

Kristin Korb – Kontrabas

Cornelia Nilsson – Trummor

Nadia hamouche – Trumpet

Nina Persson är utöver att vara sångerska i The Cardigans en av våra största musikexporter genom tiderna. Hon har även hunnit med 2 skivor med A Camp, ett projekt med hennes man Nathan Larson och Niklas Frisk. Hon tog steget mot solokarriär först förra året 2015 då släppte hon sin första soloalbum Animal Heart. Nina har vunnit otaliga priser i hela världen. Nina delar sin tid mellan Malmö och New York och senast aktuell med turné med Martin Hederos. Nina Persson hade också en av huvudrollerna i filmen "Om Gud vill" regisserad av Amir Chamdin. Chamdin har regisserat många av The Cardigans videor, och är också vän med Persson. Hon medverkar även i dokumentärfilmen "Jag är min egen Dolly Parton".

Amanda Bergman är född och uppväxt i Gagnef. Amanda har skapat ljuv musik länge under flera olika pseudonymer som Hajen, Idiot Wind och Jaw Lesson. Sedan ett par år sångerska i Amason som är och har varit den hetaste popakten i Sverige ett tag. Tidigare i år släppte Amanda sin första soloskiva. Med den har hennes namn suttit på de flesta festivalposters som en headliner. Hennes röst är något av det bästa vi har i popsverige i dag. Ingen har väl missat Voloreklamen där hon och Oskar Linnros sjunger en fantastisk version av Ted Ströms Vintersaga.

Arrangör: SheMusic

Lördag 24 september

20.00 På scen: 21.00

Ålder: 18

Entré (i dörren): 180:-

Förköpspris: 180:- på Tickster

INKONST Bergsgatan 29, Malmö

När: 24 september 2016 18:00 - 24 september 2016 23:00

Var: Inkonst, Bergsgatan 29 / Malmö

Arrangör: SheMusic