Relationsinstitutet: ”Min fantastiska vännina” på Inkonst


Relationsinstitutet Cirkel: "Min fantastiska väninna" av Elena Ferrante

Välkommen på interaktiv cirkelträff den 21 september. I panelen möter vi serietecknaren Sara Granér, designern Mia Svensson och värdegrundsutvecklaren Linda Leveau. På scen även Relationsinstitutets Simon Ceder samt scenkonstkollektivet PotatoPotato.


Efter tre välbesökta bokcirkelträffar är Relationsinstitutet tillbaka med ett vidgat koncept som även inkluderar tv-serie och film.

Varje månad under hösten kommer Relationsinstitutet Cirkel till Inkonst för att diskutera ett intressant verk. Vi har bjudit in en mängd intressanta paneldeltagare: forskare, författare och annat blandat folk. Dessutom samarbetar vi nu med scenkonstkollektivet PotatoPotato för att göra kvällen ytterligare mer minnesvärd.

21 september – ”Min fantastiska väninna” av Elena Ferrante

26 oktober – Tv-serien ”Big Love”

23 november – ”Den befriade familjen” av Josefin Olevik

14 december – Julfilmsspecial med bl.a. ”Fanny och Alexander”

Först ut är alltså romanen Elena Ferrantes ”Min fantastiska väninna” som är en barndomsskildring från Italien. Berättelsen följer Elena och Lilas uppväxt i ett fattigt kvarter i 50-talets Neapel. Romanen har blivit enormt hyllad inom och utanför Italien.

Panel:

Sara Granér, serietecknare. Sedan debuten 2008 “Det är bara lite AIDS” har hon fortsatt ge ut böcker med fantastiska titlar såsom “All I want for Christmas is planekonomi” och “Jag vill inte dö, jag vill bara inte leverera”.

Mia Svensson, smyckesdesigner på BOHEMIACOLLECTION. Kreativ entreprenör som bland annat grundat “Stajl by Malmö”. Dessutom är Mia relationsdebattör och litteraturälskare.

Linda Leveau, projektledare inom värdegrundsarbete och normkritik på Kommunförbundet Skåne. Har skrivit böckerna “Vi – en metodbok om samlevnad”, “Sexualitetskunskap” och “Mellan raderna – en handbok i värderingsövningar”.

Kvällens värd och samtalsledare är Simon Ceder, medgrundare till Relationsinstitutet.

Inleder kvällen gör scenkonstkollektivet PotatoPotato.

När: 21 september 2016 16:30 - 21 september 2016 20:00

Var: Inkonst Bergsgatan 29 / Malmö

Arrangör: Relationsinstitutet och Inkonst