Har du sett dig själv i spegeln? Ett samtal kring adoptionspolitisk gestalning på ABF Stockholm


Lyssna till ett samtal kring adoptionspolitisk gestalning med Lisa Wool-Rim Sjöblom och Cecilia Hei Mee Flumé under ledning av Sofia French.

Lisa Wool-Rim Sjöblom och Cecilia Hei Mee Flumé är båda adopterade från Sydkorea och uppvuxna i norrländska arbetarklassfamiljer. De har också valt att gestalta sina personliga historier offentligt. Hos ABF Stockholm möts de i ett fördjupande samtal som leds av Sofia French, även hon adopterad från Sydkorea. Tillsammans reflekterar de över vad som fått dem att över huvud taget sticka ut hakan och ta till orda om något så laddat, komplext och politiskt som adoption.

Lisa Wool-Rim Sjöblom är verksam som illustratör, serietecknare och grafisk formgivare. Aktuell med uppmärksammade och kritikerrosade seriealbumet Palimpsest (Galago), en kritisk, självbiografisk berättelse om internationell adoption.

Cecilia Hei Mee Flumé är konstnär och arbetar med teman som svenskhet, klass, adoption och exotifiering utifrån ett mellanförskapsperspektiv. Hennes examensarbete från Konstfack är en grafisk novell om sin egen adoption.

Sofia French är författare och journalist. Hon har gett ut antologin Hitta hem - Vuxna adopterade från Korea berättar (Ordfront förlag) red. tillsammans med Astrid Trotzig, och På jakt efter Mr Kim i Seoul (Wahlström & Widstrand). Arbetar f.n. på en radiodokumentär om att söka sina rötter via DNA.

Samtalet äger rum torsdag 15 september kl 18.00 i ABF-huset.

Förköpsbiljett kostar 80 kr eller 60 kr för dig som är arbetslös, student eller pensionär. 6 kronor i serviceavgift tillkommer.

När: 15 september 2016 16:00 - 15 september 2016 18:00

Var: ABF Stockholm, Sveavägen 41 / Stockholm

Arrangör: ABF Stockholm