Ockupera BB Sophia


BB Sophia har stängt!

Det är en katastrof för Stockholms födande och en ett enormt slöseri med skattebetalarnas pengar. Vi, Stockholms födande, tänker inte finna oss i det längre.

Vi är trötta på att bli överkörda av politiker som står handlingsförlamade, läkare som inte tar till sig evidensen, och tjänstemän som inte tjänar de medborgare som betalar deras löner. Därför ockuperar vi nu BB Sophia.

De modeller som utvecklades på BB Sophia och Södra BB var så nära barnmorskeledda enheter man kunnat komma i Sverige. Båda har stängts. Överväldigade och internationellt beprövad evidens visar att det för 75% av alla födande (friska födande) är lika säkert och får bättre utfall för såväl den födande som för barnet att föda på småskalig barnmorskeledd enhet i trygg och lugn miljö, det vill säga INTE på akutsjukhus.

Stockholms födande har fått nog av att idiotförklaras (som om vi inte skulle kunna ta till oss vad evidensen innebär?) och manipuleras av politiker. Vi tar nu saken i egna händer.

Vi ockuperar BB Sophia och kommer inte att flytta på oss förrän beslutsfattare och de som rådger dem lyssnar på våra krav:

känd barnmorska till alla

småskaliga barnmorskeledda enheter för lågriskfödande

använd BB Sophia till vad lokalerna är anpassade för

När: 17 maj 2016 10:00 - 29 maj 2016 13:00

Var: BB Sophia, Valhallavägen 91, Hus G / Stockholm

Arrangör: Vi vill ha BB Sophia kvar