BASIA BULAT | Stockholm


DATUM

30 april – Stockholm, Kägelbanan

3 maj – Lund, Mejeriet


När något är riktigt bra brukar det leda till att håren på armarna ställer sig i givakt. Man kurar ihop och känner att artisten talar till dig och endast dig. Basia Bulat gör allt det där med oss och mer därtill. Det är därför vi är helt till oss när vi kan konstatera att hon kommer till både Stockholm och Lund för att förgylla två av vårens mest efterlängtade konsertkvällar – 30 april på Kägelbanan i Stockholm och 3 maj på Mejeriet i Lund.

Hyllade folksångerskan Basia Bulat har under några år varit en artist som skapat stor konst bevittnat av en mindre skara. Men superlativen får vingar och snart har fanskaran vuxit sig större och än mer hängiven. När Basia Bulat släppte sitt tredje album ”Tall Tall Shadow” för snart två år sedan var vi många som upptäckte hennes fantastiska musik. Avskalat och samtidigt påklätt ställer hon sig elegant i folkmusikens rum och tar oss sedan vidare till kammarpopens salonger där hon sätter oss i trans med sin fantastiska röst. Nominerad till både Polaris- och Juno-priset för bästa album; med all rätta.

Om bara några veckor släpper Basia Bulat sitt nya alster ”Good Advice”, producerat av Jim James från My Morning Jacket. Lyssnar man på första singeln ”Infamous” kan man bara konstatera att hon återigen bryter ny mark och sår nya skott. Vårtecken som gillas! Vi väntar med nöje på att hon kommer tillbaka till Sverige och kör över oss igen.

När: 30 april 2016 17:00 - 30 april 2016 19:00

Var: Kägelbanan, Södra teatern, Mosebacke torg, T-Slussen / Stockholm

Arrangör: Luger