Genusredaktörerna söker manus till bokserien Queerlequin!


Den 14 februari i år gav Genusredaktörerna ut de tre nya böckerna i serien Queerlequin. Nu söker vi nya manus till bokserien!

Är du intresserad av queer romantik och erotik och drömmer om att ge ut en bok är detta tillfället för dig. För oss är det viktigt med bred representation i litteraturen och söker därför manus där kroppar och relationer tar sig alla möjliga olika former, funktioner och variationer. Vi söker speglingar av verkligheten som är mycket mer färgsprakande och varierande än vad litteraturen oftast erbjuder. Oavsett om du är en etablerad författare eller bara suttit på din kammare och drömt dig bort i litteraturens magiska värld, så vill vi att just DU ska skicka in ditt manus till oss.

Manusen ska vara mellan 18 000–30 000 ord med fängslande och underhållande intriger och lyckliga slut. Låt fantasin föra er med till oupptäckta platser och blanda gärna romantik och erotik med roliga, spännande och andra gränslösa genrer. Förslag på genrer kan vara allt från historisk roman till fantasy och science fiction till skräck och komik.

Deadline till sensommarutgivningen är 15 maj, men fortsätt gärna skicka in manus efter det! Har du en romanidé men inget färdigt manus kan du även skicka in synopsis och ett par kapitel så ser vi på det inför kommande utgivningar.

Vad är Queerlequin?

Queerlequin vill erbjuda underhållande lösgodislitteratur utan heteronormativt förtryck, patriarkal propaganda, destruktiva stereotyper, exkludering eller gränser.

Queerlequin vill erbjuda lättsam kiosklitteratur med normbrytande karaktärer och relationer.

Queerlequin vill erbjuda nöjesläsning som just DU kan identifiera dig med eller fantisera dig bort i.

Queerlequin vill vidga det litterära utbudet och inkludera fler i romantiken, erotiken och kärleken.

Skicka ditt manus till info@genusredaktorerna.se och tveka inte att höra av dig vid funderingar.

När: 22 mars 2016 17:00 - 15 maj 2016 16:00

Var: Genusredaktörerna / Överallt

Arrangör: Genusredaktörerna och Queerlequin