Forum för feministisk forskning: Flyktingkris - för vem?


Forum för feministisk forskning bjuder in till ett samtal om aktuell forskning och aktivism kring påtvingad migration och makt. Samtalet syftar till att lyfta blicken och ge perspektiv på de processer som ligger bakom talen om flyktingkris. Hur kan vi förstå den rådande situationen? Hur samverkar flyktingskap med andra maktdimensioner? Hur kan vi arbeta framåt?

Vi hoppas på ett fördjupande samtal mellan forskare, aktivister och civilsamhälle. Var med och forma ett levande samtal genom att bidra med frågor och funderingar. Kommentera här i eventet eller skicka ett mail till admin@feministiskforskning.se.

Deltar i samtalet gör:

Sadia Hassanen - forskar om påtvingad migration med särskilt fokus på människor från Afrikas horn och intersektionen migration och kön.

Shahram Khosravi - forskar om papperslösas och asylsökandes situation i Sverige och kriminaliseringen av migration, särskilt fokus på människor från Iran och mellanöstern och gränspolitik.

Fler deltagare tillkommer så snart de har bekräftat.

Tid och plats: 24/2 kl 18-20 på Södra teatern på Södermalm. Mer info kommer.

Inträdet är gratis.

Forum för feministisk forskning i Stockholm är en ideell förening som bildades under slutet av 1970-talet och arbetar för att stödja och främja feministisk och maktkritisk forskning.

När: 24 februari 2016 17:00 - 24 februari 2016 19:00

Var: Södra Teatern, Mosebacke Torg 1-3 / Stockholm

Arrangör: Forum för feministisk forskning i Stockholm