Riv murarna - Demonstration i Malmö för asylrätten!


Under hösten 2015 tog sig tusentals människor sig till Sverige i hopp om ett bättre liv fritt från krig och terror. Många av dessa människor flydde från fascisterna i Daesh/IS men lyckades till slut ta sig hela vägen till Malmö. Väl i Malmö möttes dessa flyktingar av en kall hand från myndigheterna men å andra sidan en varm famn från Malmös befolkning. Organisationer, privatpersoner och föreningar har natt och dag tagit ansvar för det som myndigheterna vägrat ta i med tång. I både Sverige och Danmark har vi kunnat se hur människor i tusental stått upp för rätten till asyl och människovärde genom exempelvis rörelserna Welcome to Denmark och Refugees Welcome Sverige.

Dessa folkrörelser tvingade politiker att ta ställning för alla människors rätt till trygghet – en inställning som hos samma politiker förändrades snabbt. Nu ser vi istället hur regeringarna i både Sverige, Danmark och övriga Europa gör allt de kan för att stänga de som flyr ute. Den svenska regeringen har istället för att kritisera Fort Europas höga murar, som byggs mot omvärlden, valt att ta beslut helt i linje med denna politik. Regeringens politik, med återinförandet av gränskontroller och ID-krav, har satt asylrätten ur spel och försvårat för flyktingar att kunna ta sig till Sverige och söka skydd. Idag har allt färre möjligheten att kunna söka trygghet i Sverige – trots att rätten till asyl är en mänsklig rättighet.

Det är dags att sätta stopp för den inhumana flyktingpolitiken och ersätta denna med en solidarisk politik för trygghet och medmänsklighet. Riv murarna – demonstrera för rätten till asyl!

Vi samlas kl 13:00 den 20:e februari på Stortorget i Malmö. Mer information om demonstrationsväg och talare kommer!

När: 20 februari 2016 12:00 - 20 februari 2016 13:00

Var: Stortorget / Malmö

Arrangör: Nolltolerans.nu