Klimatmanifestation i Östersund


TILLSAMMANS FÖR KLIMATET!

Den 30 nov – 11 dec kommer världens ledare träffas i Paris på COP21, FN:s klimatförhandlingar, för att komma fram till ett avtal över hur klimatfrågan globalt kommer hanteras. Det som bestäms där kommer att röra vår allas framtid.

För att visa att vi är många som tycker att det är viktigt med ett ambitiöst, hållbart och rättvist klimatavtal kommer det den 29 november hållas manifestationer världen över. I 170 länder, på över 2300 platser kommer människor gå ut på gatorna. Det förväntas bli den största miljömanifestationen någonsin. De demonstrationer som skulle ske på plats i Paris har till följd av terrorattackerna ställts in så det är därför ännu viktigare att vi på andra platser visar vår vilja till hållbara beslut.

I Östersund samlas vi klockan 13.00 i Österängsparken och går tillsammans via gågatan och Stortorget till Badhusparken. Musiker från Birka folkhögskola kommer leda tåget. I badhusparken kommer det vara tal på scenen och det kommer att bjudas på veganskt fika av fältbiologerna och ekologiskt kaffe sponsrat av coop forum. Mer information kommer inom kort.

Tag med egna PLAKAT med hållbara budskap eller RÖDA BAND av alla former som symboler av de planetära gränser miljöforskare tagit fram och som absolut inte får överskridas.

Det här kommer alltså bli det största miljömanifestationen någonsin! Bjud in dina vänner, barn och föräldrar – den här frågan berör oss alla.

Tillsammans kan vi göra skillnad! VÄLKOMNA!

Vi vill föra fram till politikerna att vi står bakom:

  • KRAFTFULLA och BINDANDE MILJÖMÅL.

  • KLIMATRÄTTVISA - att världens rika länder rättvist stöttar de fattigare för att klara detta.

  • Att vi LOKALT ÄR REDO för den nödvändiga omställning som krävs.

ARRANGÖRER:

Fältbiologerna Östersund och Naturskyddsföreningen Jämtland-Härjedalen i samarbete med ett stort antal andra organisationer, bland andra:

Naturskyddsföreningen Östersund

Östersunds kommun

Studentkåren i Östersund

ÖSIS - Östersunds Studenters Idrottssällskap

ÖFK - Östersunds Fotbollsklubb

Befrielserörelsen Jamtland

Spilloteket

Ås trädgård

Birka folkhögskola

Miljöpartiet i Östersund

Moderaterna i Östersund

Vänsterpartiet i Östersund

Socialdemokraterna i Östersund

Centerpartiet i Östersund

När: 29 november 2015 12:00 - 29 november 2015 15:00

Var: Från Österängsparken till Badhusparken / Östersund

Arrangör: Östersunds Fältbiologer och Naturskyddsföreningen Jämtland-Härjedalen