KLIMATmaniFESTation i Göteborg


TILLSAMMANS FÖR KLIMATET!

(please scroll down for info in English)

Snabb-info: Samling Gustav Adolfs Torg från kl 13.00

Avmarsch mot Götaplatsen 14.00 där det blir tal, musik och fest från kl 15.00

Det avgörande klimat-toppmötet i Paris närmar sig!

Oroar du dig för klimatet och vill se en vassare klimatpolitik?

Då är du inte ensam. Så tänker faktiskt de flesta svenskar.

Den 29/11 samlas folk i mer än 170 länder för att säga ifrån!

Häng med och visa de styrande hur många vi är!

På första advent den 29/11, dagen innan det stora klimatmötet i Paris börjar, vill vi att hela Göteborg går man ur huse och demonstrerar för klimatet. Vi vill trycka på politiker och beslutsfattare i Sverige och resten av Europa och världen, så att de tar klimatfrågan på fullt allvar och snabbt leder oss in i en klimatsmart värld. Men för att de skall lyssna måste vi vara många. Vi behöver dig! Du kommer att bli en del av en världsomspännande manifestation denna dag – ingen kommer att undgå att höra talas om oss!

Vi samlas från kl 13 på Gustav Adolfs Torg och avtågar kl 14 mot Götaplatsen där vårt avslutande möte hålls med tal, musik och annat festligt. Vi kommer bl a att få höra tal av Per Eckerdahl, biskop i Göteborgs stift; Frances Sprei, prisbelönt Chalmersforskare inom hållbar teknologi och Ulf Jarnefjord från Transportarbetareförbundet som har visionerna för framtidens klimatsmarta transporter. Vi räknar med att kunna bekräfta fler talare och även artister inom kort.

Manifestationen i Göteborg arrangeras av nätverket Klimatsamling, som består av engagerade privatpersoner och som stödjs av Naturskyddsföreningen, Jordens Vänner och ett snabbt växande antal andra organisationer.

Vill du engagera dig i Klimatsamling och/eller stå på vår mejllista? Hör i så fall av dig via mejl till info@klimatsamling.se

När: 29 november 2015 12:00 - 29 november 2015 14:00

Var: Gustaf Adolfs Torg / Göteborg

Arrangör: Klimatsamling