Ljusmanifestation - Internationella dagen mot våld mot Kvinnor


Initiativtagare: Kurdiska Kvinnorådet AMARA.

Nej till Kvinnomord!

Vi tänder ljus för systrarna Patria, Minerva och Teraza Mirabel, Sakine Cansiz, Fidan Dogan, Leyla Saylemez, Arin Mirkan, Ekin Van....,

FN har utlyst den 25 november till internationella dagen mot våld mot kvinnor då det är årsdagen av morden på de tre systrarna Mirabel – politiska mord för att stoppa aktivister. Därför måste den 25 november innebära aktivism.

Vi tänder ljus för de 21-26 kvinnor som mördas av sin partner eller expartner i Sverige varje år. Vi tänder ljus för alla de 35 procent av världens kvinnor som utsätts för antingen våld från en partner eller sexuellt våld från en person de inte är partner till. Vi tänder ljus mot det systematiska förtrycket av kvinnor som gör att det fortfarande är miljoner flickor som inte får gå i skolan.

Varmt välkomna till Ljusmanifestationen –

Den Internationella dagen mot våld mot Kvinnor!

Datum: 25 November

Start tid :18.00

Plats: Medborgarplatsen

För en kraftfull aktion uppmanar vi i Kurdiska kvinnorådet AMARA att alla Kvinnoorganisationer, rörelser Kvinnoförbund, Kvinnoföreningar, Kvinnoaktivister att ansluta sig till Ljusmanifestationenen.

Tanken är att vi tillsammans skall uppmärksamma denna dag genom att tända marschaller, ljus skänka en tanke och visa vårt stöd för våldsutsatta kvinnor. Vi skall visa att vi tillsammans kämpar för ett jämställt samhälle fritt från våld.

Alla är hjärtligt välkomna att göra oss sällskap och visa sitt stöd för våldsutsatta! Ni får gärna dela evenemanget och bjuda in alla ni känner. PS: Samtliga medarrangörer är välkomna att använda sina egna flaggor och plakat. Varje organisation håller högst 3 minuters tal.

Vänligen informera oss om ni vill ansluta er till Ljusmanifestationen, så att vi kan lägga till er i vår gemensam lista på arrangörer, och sprid gärna information om Ljusmanifestationen på hemsidor, och konton på sociala medier.

Medarrangörer:

NCDK-Stockholm

Sveriges Kvinnolobby

Kurdiska Mödrar

SSU

Rättvisepartiet Socialisterna

Kurdiska Kvinnorådet AMARA

FI Studenter Stockholm

KFF-Kvinnor för fred (Stockholm)

Betnahrins Kvinnoförbund

Kvinnors freds initiativ

Vänsters internationella Forum VIF

Alevitiska Kultur Centrum "Alevitiska Kvinnor" Stockholm

Riksorganisationen GAPF

Folkens Solidaritet

KIbele

PJAK Sverige

Kvinnors nätverk

SUF

SAFT-Stockholms AntiFascistiska Tanter

Ni får gärna dela evenemanget och bjuda in alla ni känner. Kurdiska Kvinnorådet AMARA

friamarakvinna@hotmail.com

Kontaktperson: Ferah Bozcali 073 684 26 77

När: 25 november 2015 17:00 - 25 november 2015 19:00

Var: Medborgarplatsen / Stockholm

Arrangör: Kurdiska Kvinnorådet AMARA