Stödgala för Kobanes återuppbyggnad


En kväll för Kobane och för demokratin!

Rival på Mariatorget i Stockholm, 2 nov kl 19–22.

Bengin Efrini, Rigmor Gustafsson, Elise Einarsdotter, Mustafa Can & Magnus Hjalmarson Neideman, Systrarna Sahin, Ster Kurdaxi, Marie Selander & Toumo Haapala, Cirkus Cirkör, Nandi Vileika, Joakim Medin, Kemal Görgü, Emilia Amper, Clowner Utan Gränser, Anita Wall, Lena Swanberg & Daniel Bingert, musikgruppen Armanc, Burnt Out Punks, Ruby Rose Productions, Subtopia, 2Funny, Astrid Assefa & Eva Nikell, flm från Kobane m.m.

Biljetter 200 kronor på Ticnet eller swisha 070-218 82 00

Skriv KOBANE + namn och antal biljetter

Stödgala för återuppbyggnaden av Kobane initierat av Kvinnors Fredsinitiativ

Vi vill bidra till att bygga upp det raserade Kobane och stödja kampen för demokrati - kan du vara med?

Kobane ligger i ruiner efter attacker av IS. Kobane's folk- män och kvinnor- gjorde heroiskt motstånd och räddade sin stad, men för att kunna bo där krävs en omfattande insats. Återuppbyggnad av Kobane handlar inte bara om att restaurera en sönderbombad stad, det handlar om möjligheten att bygga fred och demokrati i Mellanöstern och att stödja Kobanes/Rojavas grundlag och befolkningens ambition att bygga upp ett nytt samhälle.

” …de demokratiska kantonerna Afrin, Jazira och Kobane, (Rojava) som utgör en konfederation av kurder, araber, syrianer, araméer, turkmener, armenier och tjetjener, har ingått i ett samhällskontrakt för frihet, rättvisa, värdighet och demokrati i ett samhälle präglat av jämlikhet och ekologisk hållbar. Fördraget bygger på fredlig samexistens och garanterar grundläggande mänskliga fri- och rättigheter oavsett religion, språk, etnicitet och kön” .

Kvinnors fredsinitiativ är en religiöst och politiskt oberoende fredsorganisation som består av kvinnor från många olika etniska grupper och folk i regionen. Vi har hittills samlat in 160 000 kronor som har gått direkt till befolkningen i Kobane. Vårt mål är att kunna bistå Kobane med uppmärksamhet , vänskap och minst 200 000 kronor .

Vill och kan du vara med och bidra som artist eller volontär . Allt arbete är ideellt och vi önskar en så blandad scen som möjligt inom olika konstformer från Sverige, Kurdistan, Turkiet , Världen Mycket glädjande är att Rival bidrar med lokalen denna afton . Det går förstås även att bidra med valfri summa till vårt PG eller anmäla intresse för biljett (200:-) Hör av dig om du vill veta mer om förutsättningarna

Med varma hälsningar,

Latife Fegan , Astrid Assefa, Eva Nikell latife.fegan@comhem.se

Kvinnors fredsinitativ PG: 73 97 20-1

För intresseanmälan om medverkan och eller/biljett maila stina holmberg på kobane.rival@gmail.com

När: 2 november 2015 18:00 - 2 november 2015 21:00

Var: Rival, Mariatorget 3 / Stockholm

Arrangör: Kvinnors Fredsinitiativ