Feministiskt Forum Dalarna - genus i fokus


Lördag 10 oktober, kl 12-17, är det dags för andra upplagan av Feministisk Forum Dalarna- genus i fokus.

Förra året kom ca 400 personer till Dalarnas museum, nu hoppas vi på ännu fler besökare.

På Feministiskt Forum Dalarna- genus i fokus, bjuds det bland annat på föreläsningar, kreativa workshops och livemusik i vårt feministcafé.

Tomas Gunnarsson, även känd under namnet Genusfotografen, kommer presentera en helt ny föreläsning som handlar om “Selfies och feminism”.

Rossana Dinamarca föreläser om “Kvinnans rätt till den egna kroppen”.

Vi har Eva-Lena Embretsen, grundskollärare och genuspedagog, som håller föreläsningen ”Ska förskolan och skolan göra pojkar och flickor lika eller olika – spelar det någon roll?”.

Det feministiska klubbnätverket Femtech från Uppsala kommer hålla en föreläsning om ”Feministisk organisering”.

Femtech är ett feministiskt kollektiv som sprider glittrande lycka och pulserande bas vart de än kommer. De bjuder på elektronisk musik à la The Knife och de är kvällens DJ:s på Restaurang Kopparhatten i Falun då det blir feministisk electroklubb kl 22-01.

I feministcaféet (entréhallen, Dalarnas museum) blir det livemusik som en del av Världens största musikfestival som pågår 5-11 oktober. Juniper Bay Gospel, en kvinnokör från Enviken, sjunger för oss och premiär för The Playing Grand Mother som består tre goda vänner som spelat tillsammans i drygt 1,5 år. Några av kvinnorna är nybörjare på sina instrument och det här är deras första offentliga spelning.

”Ni kan höra på oss men ni behöver inte lyssna så noga och ni får gärna prata under tiden.” säger Marianne Granberg från The Playing Grand Mother.

Arrangör: Feministiskt Forum Dalarna

Samarbetspartners: Dalarnas Museum, Folkuniversitetet Dalarna, Falu Kommun

När: 10 oktober 2015 10:00 - 10 oktober 2015 23:00

Var: Dalarnas museum, Stigaregatan 2 - 4 / Falun

Arrangör: Feministiskt Forum Dalarna