Våld mot kvinnor med begränsat uppehållstillstånd - Föreläsning i Göteborg med Zuzan Ismail


”De kallas för kvinnorna i rättens gränsland. Kvinnorna som utsätts för våld eller annan allvarlig kränkning i den relation som ligger till grund för deras uppehållstillstånd.”

Så inleds Zuzan Ismails (biträdande jurist på Setterwalls) artikel i Juridisk Publikations jubileumsnummer från sommaren 2014. I sin artikel konkretiserar Ismail teorin om kontextualitet som minoritetsskydd genom en diskussion om våldet mot kvinnor med tidsbegränsat uppehållstillstånd.

Vilka begränsningar medför den traditionella synen på rättskällor? Och kan kontextualitet fungera som ett minoritetsskydd?


På tisdag den 6:e oktober klockan 18:15 till ca 19:45 bjuder JP och Juridiska Bildningsklubben in Zuzan Ismail till Bishops Arms på Järntorget för ett föredrag med utgångspunkt i artikeln. Den som vill kan givetvis köpa mat och dryck. Efter föredraget ser vi fram emot en berikande diskussion!

Anmälan sker till goteborg@juridiskpublikation.se.

Är du intresserad av att höra mer om Juridisk Publikation? Kom och prata med oss på tisdag – just nu söker vi nya redaktörer! Besök också gärna vår hemsida för att läsa mer: juridiskpublikation.se

Varmt välkomma till Bishops Arms!

När: 6 oktober 2015 16:15 - 6 oktober 2015 17:45

Var: The Bishops Arms, Järntorget 6 / Göteborg

Arrangör: Juridisk Publikation