Women in Jazz Festival


Den 1-3 oktober genomförs den första svenska upplagan av Women In Jazz Festival i Göteborg.

Women In Jazz Festival handlar om musik, makt, normer, samtal och möten. Festivalen är en mötesplats för jazzens alla mångfacetterade uttryck och handlar om att förändra och utmana normerna inom jazzen, och om att äga både musiken och scenen. Women In Jazz Festival bjuder på ett omfattande seminarieprogram under dagtid och konserter på kvällstid. Och just det, det är bara kvinnor på scen.

Women In Jazz Festival handlar om att som publik få uppleva och lyssna till olika utryck och röster både då det gäller musiker i början av sina karriärer och i mötet mellan generationer. Det handlar om att presentera det oväntade – musik som rör sig framåt mot nya musikaliska landskap. Det är också ett tillfälle att ta del av nyskriven musik från några av jazzens allra mest intressanta namn. Festivalen är en mötesplats för jazzens alla mångfacetterade uttryck, från nordens lyriska harmonier till amerikansk nutida jazz, från fri improvisation till självklara standards.

Konsertprogrammet kvällstid äger rum på Nefertiti Jazz Club.

Festivalens seminarieprogram skapar möjlighet för både musiker, arrangörer, bransch och musikintresserade i allmänhet att mötas och samtala kring frågor som rör förutsättningarna i musikbranschen utifrån såväl genus- som konstnärliga perspektiv. Det handlar om villkoren för musikskaparna, om arrangörernas situation, om samtalet kring musik där festivalen vill utmana och debattera kvalitetsbegrepp, maktstrukturer och traditioner. Seminarieprogrammet äger rum på Auktionsverkets Kulturarena, Högskolan för Scen och Musik och Kultur i Väst och bjuder även på ett antal kortare musikinslag. Det är fri entré till seminarieprogrammet, men du måste registrera dig i förväg. Observera att vissa seminarier hålls på engelska.

När: 1 oktober 2015 07:00 - 3 oktober 2015 15:00

Var: Flera lokaler / Göteborg

Arrangör: Women in Jazz Sweden