Rosa/Svart Pridevecka Malmö


Pride är till för att bygga barrikader - Inte varumärken!

Rosa-Svart Pride 5-8 aug 2015

Svart och rosa är inte bara de snyggaste färgerna, i år är det även den fetaste Pridefestivalen i Malmö.

Vi välkomnar er till 4 dagars föreläsningar, debatter, workshops, Dragrace, fester och det tyngsta blocket i Prideparaden.

Vi som är HBTQIA och aktiva i den utomparlamentariska vänstern behöver forum där vi snackar ihop oss och flyttar fram våra positioner.

För vi vet att om vi vill ha förändring måste det komma genom organisering. Vi kommer aldrig få något gratis. Vi kommer bara få det vi är beredda att kämpa för och vi kommer bara att vinna om vi gör det tillsammans. Det är just därför vi organiserar oss.

Vi är frihetliga socialister för vi behöver något annat än det heterokapitalistiska samhället där klass, rasism, patriarkat och könsnormer begränsar våra liv. Vi agerar bortom pinkwashing och låter inte företag och sponsorer sätta agendan för Priderörelsen. Vi lyfter de frågor som berör oss i vår vardag kopplat till vår klassposition. Vi har lösningen. Vi behöver socialism.

Därför välkomnar vi er till revolutionärt Rosa-svart pride 2015.

Allmän info!

Föreläsningar/debatter är öppna för alla om det inte skrivs ut att de är separatistiska (förutom polis och journalister som inte är välkomna på något).

Jounalister hänvisas till pressansvarig som nås på rosasvartpride@hushmail.com

Från onsdag till fredag kommer det att finnas ett trans/intersexseparatistiskt rum under alla föreläsningar, debatter och workshops.

Lokalerna och toaletterna är anpassade efter alla funktionsvariationer.

Fika kommer att finnas på plats mot donationer. Veganskt såklart!

Konstutställning: Från onsdag- fredag kommer Amalia Alvarez ställa ut sina bilder från det prisbelönade seriealbumet "Fem papperslösa kvinnors historier" som bygger på verkliga historier från fem kvinnor som lever eller har levt illegalt i Sverige varav 2 är HBTQIA personer.

Amalia Alvarez är en chilensk-svenskförfattare och serietecknare. Hennes seriealbum Fem papperslösa kvinnors historier (från 2013) utsågs till "årets bästa seriealbum" av användarna på webbsajten bokcirklar.se. Hon har också fått pris 2007 för att ha tagit ställning mot rasism och sexuella trakasserier från sin förra arbetsköpare

-PROGRAM-

Onsdag 5 aug

Plats: Kvarnby Folkhögskola industrigatan 4. Hiss finns.

17:30 Diskussion: Cis-semester bjuder in till diskussion. Mer info kommer

19:00 Debatt: Hur förhåller vi oss till PRIDE-rörelsen? Finns det utrymme att driva progressiv klasspolitik i Pride när det blivit så kommersiellt?

Hur organiserar vi oss som HBTQIA personer inom den autonoma vänstern? Vilka hinder stöter vi på för organisering kopplat till att vi är HBTQIA? Hur flyttar vi fram våra positioner? Kom och delta i dessa heta diskussioner!

Torsdag 6 augusti

Plats: Kvarnby folkhögskola industrigatan 4. Hiss finns.

18:00 Föreläsning:Researchgruppen - Hotet mot HBTQIA från nazimiljön.

Researchgruppen kommer och pratar om hur den högerextrema miljön normaliserar hatet mot oss som är HBTQIA och hur de driver en politik vars praktik är att krossa oss. Efterföljande debatt om hur hot och våld påverkar oss i vår vardag och hur vi kan motverka det.

19:30 Workshop: Självförsvar i grupp. Kom och lär dig taktiker hur du försvarar dig bäst i grupp.

Workshopen kommer att vara uppdelad i 2 delar. En teoretisk del och en praktisk som kommer att vara utomhus. Inga förkunskaper krävs. Det går inte att titta på utan workshopen kräver aktivt deltagande.

Fredag 7 augusti

Plats: Kvarnby folkhögskola industrigatan 4. Hiss finns

17:30 Föreläsning: Asylpolitik och organisering med HBTQIA asylsökande av Newcomers Malmö och LGBT Asyl Köpenhamn

18:45 Föreläsning och debatt: ABC Malmö - Hur är det att sitta inlåst i fängelser och förvar som HBTQIA. Vilka olika förutsättningar har vi när vi sitter inne berorende på om vi är cis och hetero eller om vi är HBTQIA. Föreläsning och efterföljande debatt

21:00 Rosa-svart supportparty! Festa och dansa för att gemensamt stötta upp det revolutionära alternativet under Prideveckan! Kom på våra event under veckan för att få reda på var festen hålls!

Lördagen 8 augusti

12:00 Prideparad Stortorget

Delta i det fetaste rosa svarta blocket i prideparaden. Mängder med konfetti, tung musik och duktigt mycket politik. Ingen klass - Bara stil.

DRAGRACE: VEM ÄR SNABBAST PÅ CYKEL I MALMÖ!

Tid och plats: Släpps samma dag!

Den antifascistiska cykelklubben CK Avanti bjuder in alla cyklister till ett Dragrace i centrala Malmö. Ryttarna möts en mot en på en sträcka runt 100 meter lång och vinnaren går vidare. Kom i Drag eller som du vill på cykel, och glöm inte att det det viktigaste är att du har en hjälm på ditt huvud!

Välkomna att tävla eller heja på kvällen lör 8/11 i centrala Malmö - exakt tid och plats kommer släppas på sociala medier samma dag. Läs mer på www.ckavanti.se

Eftersom det inte kostar något att cykla ihop är loppet logiskt nog avgiftsfritt!

19:30 Gay Town punkfest. Queer punk och transcore all night long på Karavan. Merch, veganmat, distros och fem feta band! Drog och alkoholfritt.

När: 5 augusti 2015 15:00 - 8 augusti 2015 23:00

Var: Kvarnby Folkhögskola, Röda Huset, Industrigatan 4 / Malmö

Arrangör: Rosa/Svart Pride Malmö