Klimatinformatörsutbildning i Stockholm


Är du ung och intresserad av miljöfrågor och att engagera andra unga? I så fall kan du bli klimatinformatör hos Jordens Vänner! Nästa utbildning för dig som vill bli informatör i Stockholmsområdet är den 30-31 maj. Tiden för utbildningen är 9:00 till 16:00 båda dagarna.

Skicka in din intresseanmälan för att bli informatör och delta på utbildningen – uppge namn, kontaktuppgifter, intresse och eventuella erfarenhet av att tala inför grupper samt förkunskaper inom miljö- och klimatfrågor till utbildningsansvarig Maria Pettersson, maria.pettersson@jordensvanner.se

Som klimatinformatör kommer du att ingå i en grupp av informatörer som är ute och engagerar framförallt elever och unga på bland annat skolor och organisationer. Som utbildad klimatinformatör kommer du få betalt för de workshop du håller men uppdraget kräver också ett ideellt engagemang. Vår informatörsverksamhet finns i dag runt Göteborg och Stockholm.

För att kunna bli informatör för Jordens Vänner behöver du gå vår utbildning. Utbildningen är anpassad för att unga oavsett bakgrund ska kunna delta, du behöver alltså inte ha förkunskaper inom klimat eller workshopledning för att bli informatör. Allt du behöver kunna lär du dig på utbildningen.

Utbildningen syftar till att ge dig information om Jordens Vänner, ge dig en grundläggande klimatkunskap och verktyg i hur man leder en workshop.

Utbildningen pågår i två dagar. Den första dagen fokuserar vi på ämnet klimat, vi lär oss om växthuseffekten, klimatförändringar och det politiska läget inom klimatfrågan. Den andra dagen fokuserar vi mer på hur man leder en workshop och gör praktiska övningar kring det. Vi går också igenom det material vi brukar använda när vi håller i workshops.

Varmt välkommen till utbildningen!

När: 30 maj 2015 07:00 - 31 maj 2015 14:00

Var: Studiefrämjandet, Rosenlundsgatan 54 / Stockholm

Arrangör: Jordens Vänner