Paula Urbano - Väntans proportioner


MAN – Museum Anna Nordlander är mycket glada att kunna presentera sommarens utställning:

Väntans proportioner med Paula Urbano.

20 maj - 6 september • Fri entré

Utställningen ”Väntans proportioner” tar plats i både MAN – Museum Anna Nordlanders utställningsrum och i Nordanåparken. Med utgångspunkt i sitt möte med Flyktingen, en man som efter år av förföljelse och dödshot flytt till Sverige och nu väntar på att avvisas, berättar Paula Urbano en historia om väntan, att leva i ovisshet och vad det innebär att vara fri.

På ett större plan väcker Paula Urbanos utställning också frågor och funderingar om oss som en del av samhället. Hur formas våra liv av det samhälle och det system vi lever i? Vilka möjligheter har vi att styra våra drömmar och vår framtid, särskilt vid de tillfällen då samhället runt omkring oss säger att vi kan eller?

I sitt konstnärskap utforskar Paula Urbano frågor som rör identitet, migration och plats. Med sina verk, som omfattar foto, film och installation, hoppas hon att de ska fungera som katalysatorer för samtal om identitet, representation och vad rasism är eller kan vara. Att öppna upp för grubblerier som gör det lättare att prata om existensiella frågor i vardagen.

Paula Urbano är född i Huddinge och verksam i Stockholm. Hon har en magisterexamen i konst från Konstfack. Hon har medverkat i utställningar ibland annat Buenos Aires, Miami, Santiago de Chile, Stockholm och Katrineholm. Hennes filmer har visats, förutom på museer och gallerier, på festivaler som Oberhausen Short Film Festival och Göteborgs Internationella Filmfestival.

När: 20 maj 2015 16:30 - 6 september 2015 14:00

Var: Ernst Westerlunds allé, Nordanå / Skellefteå

Arrangör: MAN - Museum Anna Nordlander