Funktionell dumhet med Malmö Dockteater


Världspremiär, Sverigepremiär och Malmöpremiär!

Malmö Dockteater ger sin första föreställning Funktionell dumhet.

Premiär 27 april och spelas till och med 1 juni 2015.

CHEFEN

  • Det här är alltså Roland från Lunds universitet. Han är här för att … Ja … göra en studie om hur vi arbetar och hur nya beslut och direktiv tas emot och implementeras och så där...

HANDLÄGGARE

  • Enkelt. Vi bara lyder. Så, då var den studien färdig. Nästa!

Föreställningen Funktionell dumhet är arbetsförmedlingen i förkrympt skala, baserad på sociologen och arbetskritikern Roland Paulsens reportagebok Vi bara lyder - en berättelse om arbetsförmedlingen. Boken är en närgången studie om människor som på olika sätt upprätthåller ett system som få egentligen tror på.

Med hjälp av ett stort antal kulisser och perspektivmåleri i skala 1:2, visas en modellvärld upp som är bekant för de flesta. Vi får följa dockan Roland i sin studie av arbetsförmedlingen; de anställdas strategier, byråkratins struktur och arbetssamhällets moral.

Replikerna i föreställningen består av autentiska citat från personalmöten och intervjuer med anställda på arbetsförmedlingen, men även politiker och högt uppsatta chefer.

Malmö Dockteater är Malmös nyaste teater och unika i Sverige med en dockteaterscen för vuxna. I ett möte mellan bildkonst och teater är vi en processinriktad teater, ett laboratorium för konstruerad verklighet, mekaniska konstruktioner, estetik och politik. Funktionell dumhet är Malmö Dockteaters första produktion. Vi bor under jorden i Underverket på Sofielund, på Hasselgatan 8.

Basesat på: Vi bara lyder - en berättelse om arbetsförmedlingen av Roland Paulsen

Dockspelare: Andrea Edwards, Nils Dernevik, Malin Morgan, Märta Lundin och Erik Holmström

Handhjälpare: Linus Wincenth

Koncept och dockor: Erik Holmström

Scenografi: Erik Holmström och Emelia Carlsson

Dramaturgi: Sofia Westerlund

Ljuddesign: Erik Rask

Producent: Anna Jonsson Björck

När: 27 april 2015 18:00 - 1 juni 2015 20:00

Var: Malmö Dockteater, Underverket, Hasselgatan 8 / Malmö

Arrangör: Malmö Dockteater