Klädbytardag som en del av klimatfestivalen


"Klädbytardagen 18 april 2015 i Moriskan Paviljongen.

Nu är det dags för Naturskyddsföreningens första Klädbytardag i samband med Klimatfestivalen. Det ska vara kul, enkelt och naturligt att byta plagg tillsammans med andra! Gör dig själv, plånboken och miljön en stor tjänst genom att delta och ha roligt på Klädbytardagen!

Varje år slängs allt fler plagg av god kvalité som i stället hade kunnat skänkas eller säljas till någon annan som hade uppskattat de. Dessutom krävs det bland annat mycket vatten för att producera ett nytt klädesplagg. Visste du att det till exempel går åt cirka 4100 liter vatten för att producera en t-shirt i bomull?

Hur går det till?

1: Det är gratis.

2: Lämna in plaggen som du vill byta ut i Moriskan den 17 april (en dag innan eventet) eller innan kl. 11 den 18 april.

3: Plaggen ska vara tvättade, i god kvalité och fina.

4: Du får max ta med fem plagg.

5: För varje plagg som du lämnar in får du en biljett, du kan totalt ha upp till fem biljetter vilket motsvarar fem plagg.

............................................................................................................................................................................................

Leksaksbyte - med Retoy

Retoy kommer även vara på plats i samband med klädbytet. Retoy är en verksamhet som anordnar leksaksbytesaktiviteter för barn. Samtidigt får barnen också lära sig om hållbar konsumtion och bli lärda om vilka rättigheter de har utifrån FN:s barnkonvention. Alla barn har rätt till lek och fritid! Ta därför med dina barn och de leksaker de tröttnat på för att byta ut de mot nya, helt kostnadsfritt!

Mer information hittar ni på: http://www.klimatfestivalenmalmo.com/"

(text från fb-event)

När: 18 april 2015 10:15 - 18 april 2015 13:00

Var: Moriska Paviljongen, Norra Parkgatan 2 / Malmö

Arrangör: Naturskyddsföreningen Malmö