Fira Internationella Kvinnodagen med Föreningen Storasyster @Maskineriet


VARMT VÄLKOMNA TILL MASKINERIET DEN 8/3 19:30 - 01:00 FÖR ATT FIRA DEN INTERNATIONELLA KVINNODAGEN TILLSAMMANS MED FÖRENINGEN STORASYSTER!

BJUD IN VÄNNER OCH DANSA MED OSS!

*Fritt inträde*

Kvällen är ett samarbete tillsammans med Maskineriet, Integrationsteatern och Nattskiftet som under kvällen kommer att presentera sina verksamheter och berätta på vilket sätt de agerar mot sexuellt våld.

Med denna fest vill vi visa att går att agera mot sexuellt våld från alla möjliga håll och kanter. Vi vill stärka kampen mot våldet genom att samarbeta med fler organisationer och föreningar. Vi vill också inspirera andra att ta ställning mot det fruktansvärda och universella sexuella våldet.

Föreningen Storasyster är en feministisk, partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som vänder sig till dig som utsatts för våldtäkt eller sexuella övergrepp. Vi erbjuder stöd och gemenskap av personal och volontärer varav vissa av oss själv har erfarenhet av sexuella övergrepp av olika slag. Förra året startade Föreningen Storasyster kampanjen JAG AGERAR - vars syfte är att förenkla för allmänheten att ta ställning mot sexuellt våld. Genom att använda en slagkraftig text ”Jag agerar” tror vi att tabun kring att diskutera sexuellt våld minskas. Att prata om sexuella övergrepp är fortfarande tabubelagt i samhället, och det vill vi förändra.

Integrationsteatern samarbetar med dramatiker och skådespelare från både Sverige och Zimbabwe och gör just nu ett projekt/ en föreställning som handlar om att uppmärksamma det universella våldet mot kvinnor. Se hemsida; www.integrationsteatern.se

Nattskiftet är en förening som arbetar för människors rätt att vara trygg i natten och som kämpar mot våld och sexuella övergrepp. De patrullerar på nätterna i närheten av innerstadens klubbar. Se hemsida; www.nattskiftet.org

VI AGERAR TILLSAMMANS!

Det kommer finnas möjlighet att köpa Föreningen Storasysters tygväskor, t-shirtar, armband.

TILLGÄNGLIGHET:

Inga problem att kom in i lokalen med rullstol eller permobil. Dock finns det en trappa om en vill upp på balkongen i lokalen.

♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪

Under kvällen har vi fantastiska artister som medverkar och kommer sätta guldkant på kvällens stämning.

När: 8 mars 2015 18:30 - 9 mars 2015 00:00

Var: Maskineriet, Nordic Light Hotel, Vasaplan 3 / Stockholm

Arrangör: Föreningen Storasyster