Spoken word på Dramaten med nationalism i fokus


Spoken word på Dramaten med nationalism i fokus

Den 24 och 25 oktober är det åter dags för Spoken word på Dramaten – något som brukar betyda välbesökta kvällar med många överraskningar. Bland artisterna märks Tiffany Kronlöf, (känd från youtubesuccén Så jävla PK,) My Vingren och Mimi Märak.

Spoken Word är ett forum för nya röster. En scen för unga poeter med egenskrivna texter. Det finns inget rätt eller fel, ingen färdig mall att gå efter, men alltid en stark känsla av att vilja berätta något. Här samlas poeter med rappare och Dramatenskådespelare för att testa och spränga gränser.

Temat som kvällarna kretsar kring denna gång är nationalism.

Förutom inbjudna gäster har även allmänheten uppmanats att via video visa upp sig och ansöka om plats på scenen vilket lett till att bland andra Mimi Märak, tvåa i årets SM i Poetry Slam, medverkar.

DJ är Amir från The Soul Lounge.

Medverkar gör bl.a. Tiffany Kronlöf, My Vingren, Niklas Mesaros, Amer Sarsour, Mustafa Kibar, Rojda Sekersöz, Mimi Märak samt Dramatenskådespelarna Filip Alexandersson, Emma Broomé, Eric Stern.

Fri entré, begränsat antal platser. Biljett hämtas vid Målarsalen från 45 min i förväg, 24, 25 okt kl 19.00, Målarsalen.

Dramaten& Nationalism Under hösten 2013 och våren 2014 fokuserar Dramaten& på temat nationalism. Hur ser nationalismen ut i Sverige och i våra grannländer? Vad är det som lockar och skrämmer? Vad får en växande nationalism för konsekvens för människorna som lever här? Med gästspel, samtal, spoken word-kvällar och nyskrivna pjäser utforskar vi detta högaktuella tema.

När: 24 oktober 2013 17:00 - 25 oktober 2013 19:00

Var: Dramaten / Stockholm

Arrangör: Flera