Digital Stockholm pride 2020

2020-04-29 | FemPers padlock

INRIKES

Stockholm pride har beslutat att genomföra en digital festival 31 juli-2 augusti som ersätter den ordinarie i år med namnet Stockholm pride summer stream. På programmet står livesändningar av seminarier, artister och ett digitalt parad-event bland annat.

Den digitala festivalen kommer att vara kostnadsfri och ett detaljerat program med aktiviteter på gång. Butiker, restauranger och hela staden uppmanas också att aktivera sig och smycka Stockholm i regnbågens färger för att uppmärksamma prideveckan.

– Att ta ställning för alla människors lika värde är viktigare än någonsin i ett läge där människor inte haft möjlighet att träffa och stötta varandra, och många mötesplatser hållits stängda, säger Vix Herjeryd, ordförande för Stockholm pride, och presenterar samtidigt nya evenemanget Stockholm winter pride som är tänkt att bli en fysisk festival i fyra dagar 26-29 november:

– Vi har länge funderat på att lysa upp den mörka årstiden med ett vinter-event likt flera andra prideorganisationer i Norden och i år blir det äntligen verklighet.

Den som köpt biljett till Stockholm pride 2020 kan spara den till 2021, då sommarfestivalen ska återgå till sitt vanliga format, eller få pengarna tillbaka. Mer information finns på Stockholm prides hemsida.

På grund av covid-19 har över 300 pridefestivaler tvingats ställa in bara i Europa, enligt Stockholm pride. Under internationella pride-månaden, den 27 juni, kommer pridefestivaler världen över att gå samman i den gemensamma 24-timmarsmanifestationen Global pride.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: