Fr v: Merike Blofield, Deaffne Valdes, Paula Cometa, Sibila Sotomayor och Lea Caceres Díaz.

Chilenska konstkollektivet #lastesis besökte Stockholm

2020-03-06 | FemPers padlock

FEMINISM

Auditoriet i Aula magna på Stockholms universitet var fullsatt när Las tesis framförde den ursprungliga versionen av sin performance En våldtäktsman i din väg. Att den fått så stor spridning både berör och oroar, säger de.

På inbjudan av Nordiska Latinamerikainstitutet deltog chilenska konstkollektivet Las tesis i ett panelsamtal med professor Merike Blofield om feministiskt avantgarde och sociala rörelser i Latinamerika.

Samtalet hölls på spanska och livesändningen från evenemanget ligger ute på det alldeles nyinvigda institutets hemsida.

Under en presskonferens på torsdagseftermiddagen berättade Las tesis att de inte hade väntat sig den enorma spridning som protestsången fått. Att den plockats upp, översatts och anpassats till lokala kontexter i Turkiet och även länder som Sverige, har både förvånat och berört medlemmarna i Las tesis. Men de säger också att det väcker oro, eftersom det visar att våldet korsar gränser, kulturer, ekonomier.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: