Saudiska kvinnorättsaktivister ställs inför rätta

2019-03-05 | FemPers padlock

UTRIKES

Saudiarabiens åklagarmyndighet meddelade den 1 mars att åtal ska väckas mot landets ledande kvinnorättsaktivister som fängslades i maj 2018, detta utan att förklara vilka brott de gjort sig skyldiga till, rapporterar Human rights watch (HRW).

Människorättsorganisationer larmade i november 2018 om att saudiska förhörsledare torterat minst fyra av de fängslade kvinnorna, bland annat med elektriska stötar och piskrapp, samt genom att sexuellt trakassera och misshandla dem.

– De saudiska myndigheterna har inte gjort något för att utreda de allvarliga anklagelserna om tortyr, och nu är det kvinnorättsaktivister och inte de som torterat dem som står inför åtal och rättegångar, säger Michael Page, biträdande Mellanöstern-direktör på HRW.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: