USA: Ny transpolicy inom hockeyförbundet får beröm

2019-02-01 | FemPers padlock

SPORT

USA:s hockeyförbund har infört en ny policy för att underlätta för transpersoner och icke-binära att utöva sporten. I dokumentet som antogs av förbundet den 20 januari i år konstateras att förbundet stöder ”mångfald och inkludering i alla aspekter” av hockeyn. USA hockey pekar på att en stor del av deras verksamhet inte är könsbunden utan öppna för alla oberoende av vilket kön en person tilldelats vid födseln eller vilken könsidentitet en person har. Viss begränsning finns inom flickhockeyn där transflickor som är mellan 14 och 19 som vill spela på tävlingsnivå måste ha genomgått hormonbehandling under minst ett år för att få spela. Den nya policyn har fått beröm, skriver sajten Outsports:

– Jag tycker att det är en omfattande och klok policy som adresserar spel på flera nivåer. Jag tycker att det är en eftertänksam policy och ett imponerande steg från USA hockey, säger idrottaren och transrättsaktivisten Chris Mosier till Outsports.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: