Stina Blackstenius (här i landskamp mot USA 2017).

Stina Blackstenius får avbryta spel i Algarve på grund av skada

2018-03-04 | Bella Frank padlock

SPORT

Sverige ställde upp med ett nytt lag till Sydkorea-matchen i Algarve cup på fredagskvällen. Hela tio spelare var nya i startelvan jämfört med matchen mot Kanada i onsdags. Matchen slutade 1-1. Stina Blackstenius stod för det svenska målet och flera andra målchanser, men efter matchen stod det klart att hon inte kan spela mer på grund av en lindrigare muskelskada.

Förbundskapten Peter Gerhardsson valde att alternera många spelare och ge flera nya spelare chansen att ta plats i startelvan. Till Sydkorea-matchen fanns bland andra Sandra Adolfsson som gjorde sin första a-landskamp på fredagskvällen. På plan fanns också flera andra med få landskamper i ryggen, och målet vaktades av Hilda Carlén snarare än Hedvig Lindahl, Carlén gjorde därmed sin nionde landskamp.

Stina Blackstenius spelades fram av Loreta Kullashi, som tidigare i år gjorde sin landslagsdebut och sedan dess imponerat stort, Blackstenius sprang ifrån sin försvarare och nätade bollen i 19:e minuten i första halvlek. I andra halvlek hade Blackstenius flera farliga målchanser och var nära att ge Sverige ledningen. Men mot slutet av matchen blev Blackstenius utbytt på grund av en muskelskada. Efteråt bekräftade landslagsledningen att hon inte kommer att kunna spela resterande matcher i Algarve.

– Det är en lättare muskelskada i låret som håller henne borta från de två avslutande matcherna, säger landslagsläkaren Ali Kad till Svenska fotbollförbundets hemsida.

När Blackstenius klev av kom Elin Rubensson in på plan som spelade sin 50:e landskamp. På sin Facebooksida skriver Rubensson att det är sex år sedan hon debuterade i landslaget:

– Att jag 6 år senare har nått ett av mina delmål känns stort, riktigt stort faktiskt. Känslan när man drar på sig den gula tröjan kommer alltid vara speciell, det är en fantastisk ära att få representera sitt land. Tack till alla som har hjälpt mig på vägen hit, nu är det nerförsbacke till 100.

Matchen i fredags var också den första där Kosovare Asllani klev in som lagkapten. På Instagram skriver hon:

– 1-1 mot Sydkorea ikväll, det var också en ära att få vara lagkapten för laget för första gången. Nästa är Ryssland på måndag (översatt från engelska).

Sverige och Sydkorea leder grupp B med fyra poäng vardera. Sverige möter Ryssland klockan 16.00 under måndagen. Grupp A leds av Portugal och Australien med fyra poäng, grupp C leds av Nederländerna med sex poäng efter en storseger mot Portugal och en uddamålsseger mot Danmark. På andraplats ligger Japan,

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: