Sverige möter Kanada i Algarve-premiären

2018-02-28 | FemPers padlock

SPORT

På onsdagen drar Algarve cup igång och Sverige möter Kanada i sin första match som spelas klockan 20.00 i Parchal i Portugal, de får då bland annat möta Erin McLeod som vaktar det kanadensiska målet och som tidigare spelade i Rosengård. De övriga lagen i Sveriges grupp är Sydkorea och Ryssland, matcher som spelas den 2 respektive 5 mars, också i Parchal. Norge, Australien, Kina och Portugal utgör en av de andra grupperna, och Nederländerna, Japan, Danmark och Island utgör ytterligare en grupp.

I januari spelade Sverige årets första träningsmatch i Sydafrika. Sverige vann matchen med 4-1, inte minst på grund av en jätteinsats av 18-åriga Loreta Kullashi som i Sydafrika landslagsdebuterade och gjorde tre av målen:

– Det var jättekul att göra mål. Häftigt att få spela på den här arenan också, så jättekul!, sade hon efter matchen då.

Om Algarve cup säger hon till Aftonbladet:

– Jag vill hela tiden bli bättre och få spela så mycket som möjligt här. Det kommer att vara väldigt många matcher och det ska bli jättekul. Det är helt olika lag vi möter, säger hon.

Med i den svenska truppen är Rosengårdmålvakten Zecira Musovic, förutom målvakterna Hilda Carlén och Hedvig Lindahl. Däremot är varken Nilla Fischer eller Lotta Schelin med i truppen. Nilla Fischer var tvungen att lämna återbud, och Lotta Schelin är fortfarande sjukskriven.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: