EM-panelen och deras favoritspelare från dag tre: Madelene Korsgren Appelqvist, Ramona Bachmann, Wendie Renard, Dagný Brynjarsdóttir, Élodie Thomis, Jessika Rylle Spångberg, Rahel Kiwic, Gunnarsdottir Gudbjorg och Nina Burger.

#EM2017: EM-panelen imponerades av Islands inställning

2017-07-19 | Bella Frank padlock

SPORT

Även tisdagen, dag tre i fotbolls-EM, bjöd på överraskningar. Österrike slog Schweiz med 1-0 och Island var så nära att få med sig en poäng mot en av guldfavoriterna, Frankrike. Men i 86:e minuten fick Frankrike en straff och laget fixade seger. EM-panelen imponerades av Frankrike, förvånades av Österrike och gladdes åt Islands kämpaglöd.

RELATERADE ARTIKLAR/EM-PANELEN:

2017-07-18 | Dag 2 #EM2017: ”Sverige har äntligen vågat ta chanser mot tyskarna”

2017-07-17 | Dag 1 i #EM2017: Nederländerna får bäst betyg av EM-panelen

2017-07-14 | #EM2017: EM-panelen guidar dig genom mästerskapet

FAKTA/EM-panelen

EM-panelen består av fotbollsälskare- och experter från Facebookfotbollsgruppen Rylles tipsgrupp som varje år pratar fotboll och tippar på matcher i allsvenskan samt kring mästerskap. Gruppen har startats och drivs av Jessika Rylle Spångberg.

Ett tips från panelen är att följa spelares olika sociala medier-konton.


För den som är i Stockholm kommer Klubb fotbollsfeminist ha arrangemanget Boll & bröl på Barbro i samband med alla Sveriges gruppspelsmatcher.

Läs också reportaget från Boll och bröl:

2017-07-18 | #EM2017: Fotbollsfeminister såg Sverige bryta förbannelsen

Madelene Korsgren Appelqvist, 40 år, bor i Åkersberga och jobbar som personlig assistent.

Vilka lag har imponerat mest på dig i dag och varför, och vilka spelare tycker du har varit bäst?

– Jag missade början av matchen men är förvånad över det dåliga försvaret i Schweiz. Österrike dominerade totalt hela matchen och det är svårt att se att någon var bättre än någon annan i det laget. Ramona Bachmann var bäst i schweiz, hon vägrade ge upp och kämpade på.

– Det är svårt att inte gilla Islands spel mot ett stressat Frankrike, ingen rädsla utan de kör sitt race. Och publikens stöd! Jag tycker att Frankrike faller alldeles för lätt – stå på benen och sluta grina mot domaren hela tiden. Dagný Brynjarsdóttir är stark i närkamperna för Island. Och målvakten Guðbjörg Gunnarsdóttir läser spelet så bra i Island. Wendie Renard var bäst i Frankrike och skulle fått straff i första halvlek. Jag gillar att Island kan köra över Frankrike så lätt och se Frankrike stressade. Men domaren är under all kritik!! Det var en orättvis seger för Frankrike.


Jonna Valenzuela, 32 år,jobbar som lärare, bor i Malmö men ser Sveriges gruppspelsmatcher på plats i Nederländerna.

Vilka lag har imponerat mest på dig i dag (dag tre) och varför, och vilka spelare tycker du har varit bäst?

– Österrike helt klart. Jag kan ha haft dålig koll på dem men jag trodde aldrig de skulle slå Ramona Bachmann.

– Sedan är det kul att Island nästan spelade sig till oavgjort utan att ställa skorna på egen planhalva. Jag lider med Island även om jag tippat att Frankrike skulle vinna med just 1-0.


Jessika Rylle Spångberg, 45 år, bor i Krokom i Jämtland.

Vilka lag har imponerat mest på dig i dag (dag tre) och varför, och vilka spelare tycker du har varit bäst?

– Jag blev nog mest överraskad av att Island var så orädda och verkligen tog för sig i närkamper och brytningar. När jag tittar på statistiken är Frankrike överlägsna sett till bollinnehav, målchanser, skott på mål. Och de spelar roligare fotboll – jag tror att de kommer att gå långt i turneringen, kanske till och med till final. Men när jag tittade på matchen tyckte jag ändå att Island hade lite lägen, gjorde vassa kontringar. Det kändes synd att det avgjordes på en straff med fem minuter kvar. Det är svårt att säga någon som stack ut men jag tyckte om hur Frankrike använde kanterna och där tyckte jag att Amandine Henry ofta just passade ut på kanterna och Élodie Thomis var giftig. Renard är en klippa i försvaret.

– I Österrike-Schweiz är det slitvargen Ramona Bachmann som stack ut, hon kämpade och slet i i det sista, men kändes väldigt ensam i ett Schweiz som inte funkade. Jag tyckte nästan de spelade bättre när Rahel Kiwic blev utvisad och de bara var 10 på plan. Nina Burger som gjorde målet tyckte jag var en spännande spelare som höll sig framme som hon borde som ensam på toppen och Sarah Puntigam stadgade upp laget.

– Fotbollsmässigt imponerade Österrike mest, men Island imponerade mest med sin inställning.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: