El Salvador: Ung kvinna dömdes till 30 år i fängelse

2017-07-18 | FemPers padlock

UTRIKES

Evelyn Beatriz Hernandez Cruz är 19 år och bor i en lite by i El Salvador. Hon har dömts till 30 års fängelse. Hon födde ett barn i en toalett och barnet dog. Hernandez utsattes för upprepande våldtäkter under flera månader och visste inte att hon var gravid.

Åklagaren anklagade den unga kvinnan för främst vårdslöshet eftersom hon inte sökte vård och i och med detta orsakade barnets död. Åklagaren anklagade även Hernandez för att ha slängt det nyfödda barn i toaletten för att dö, eftersom hon inte ville ha barn. Medicinska undersökningar kunde dock inte avgöra om barnet redan var dött i kvinnans livmoder eller avled efter födseln.

Organisationen Citizens’ Group for the Decriminalisation of Abortion, har fördömt domen och stödjer Hernandez. Abort kriminaliserats i El Salvador 20 år sedan.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: