Ulrika Westerlund.

Ny sajt samlar trans- och intersexpersoners berättelser

2017-05-17 | Jenny Rönngren padlock

INRIKES

På onsdagen, internationella dagen mot homofobi och transfobi, lanserar utredningen om trans- och intersexspersoners livsvillkor en ny sajt och efterlyser berättelser som ska ligga till grund för förslag till konkreta insatser för bättre levnadsvillkor och tryggare livsutrymme. Feministiskt perspektiv ställde tre frågor till utredaren, Ulrika Westerlund.

Vad är målet med den nya sajten?

– Tanken med sajten är att vi ska kunna nå ut till så många som möjligt med egna erfarenheter, och inte till exempel bara dem som är engagerade i organisationer eller kommer på olika events som pridefestivaler, eller andra platser där vi har varit eller kommer att vara med utredningen.


Vilka tankar ligger bakom utformningen?

– Den är väldigt enkelt gjord, tanken är huvudsakligen att få in berättelser, och göra lite reklam för våra arrangemang. Nu närmast är vi på Lundapride 21 maj, sedan West Pride 8 juni och Luleå Pride 17 juni.


Hur går det med utredningsuppdraget i övrigt?

– Det är ett intensivt arbete just nu med utredningen, vi börjar få in mycket av de resultat från till exempel enkätundersökningar som vi kommer att vilja använda. Vi kommer att ha fullt upp in i det sista...

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.