Therese Gunnarsson möter Josefin Lindgren Knutsson i -51-kilosklassen i lördagens final.

Thaiboxning: Therese Gunnarsson vidare till SM-final

2017-02-24 | Bella Frank padlock

SPORT

SM i thaiboxning inleddes i Haninge under torsdagen med -51-kilos- och -60-kilosklassen. Först ut var Josefine Lindgren Knutsson som vann på knockout, därefter vann Therese Gunnarsson med klara 3-0 i sin semifinal. I lördagens final möter de varandra.

I Torvallahallen kommer de första tävlanden – Josefine Lindgren Knutsson och Jennifer Qvistberg – ut från omklädningsrummen iförda den traditionella huvudbonaden, monkong. Händerna är lindade. De gör sig redo vid ett par bord där röda och blåa handskar och hjälmar är upplagda. Benskydd och armbågsskydd sätts på, små ritualer genomförs. Fokus. I hallen spelas thailändsk musik. De går upp i ringen. Domaren kollar att skydden sitter som de ska. Därefter går thaiboxarna runt ringen och boxar tre gånger vid varje hörn.

Josefine Lindgren Knutsson från Allstar kampsportsförening står i röda ringhörnan och möter Jennifer Qvistberg från Sit Perong Drakstadens Muay Thai i den blå. Innan den första ronden är slut är Jennifer Qvistberg nere för räkning, domaren avslutar matchen och Josefine Lindgren Knutsson är vidare till final på knockout.

Nästa par tävlande kommer upp i ringen. Therese Gunnarsson som sedan tre månader tillbaka tränar med Öresund Muay Thai finns i röda ringhörnan. I den blå Malin Dahl från Göteborg Muay Thai IF. Gunnarsson dominerar och tar över allt mer i den sista ronden.



Therese Gunnarsson.






Malin Dahl.


– Jag kan bättre. Jag har en ny tränare sedan tre månader och har utvecklats enormt på den tiden – en del av det fick jag ut i dag, men inte så mycket som jag velat, säger hon efter matchen.

Bytet av klubb har betytt mycket, allt känns rätt, säger hon, och nya tränaren Rasmus Svensson har inneburit ett stort lyft.

– Han är så tekniskt kunnig, han är en komplett tränare, säger hon.

Nu har hon vilodag på fredagen för att sedan gå final på lördagen. På fredagen har hon flera klubbkompisar som har matcher – totalt är de fyra tävlande från klubben, tre tjejer och en kille som tävlar i SM. Sedan är det dags att ladda upp för att möta Josefine Lindgren Knutsson:

– Vi möttes i förra SM, då vann jag, men varje match är ny.


Josefine Lindgren Knutsson och Jennifer Qvistberg.







Josefine Lindgren Knutsson har liksom Therese Gunnarsson en bakgrund inom kickboxningen, men har de senaste åren helt fokuserat på thaiboxningen. 2015 vann hon över Gunnarsson i the Battle of Lund, men förra året blev det alltså förlust i kvalet.

– Jag är supertaggad på revansch, jag ser fram emot finalen, säger hon efteråt.

– I morgon ska jag kolla lite matcher, och köra något pass för att hålla igång.

På frågan om hon ska göra några ändringar till finalen sneglar hon på coachen Sanja Trbojevic – världsmästare i thaiboxning 2011 – som svarar att detaljerna vill de hålla hemliga.

– Mer is i magen, avslöjar Josefine Lindgren Knutsson i alla fall.

Dagens sista kvalmatch på damsidan är Sara Bengtsson, Halmstad Muay Thai IF som möter regerande Europamästaren, Isa Tidblad Keskikangas, Tip Muay Thai IF, som Tidblad Keskikangas vinner. På fredagen fortsätter kvalen i andra viktklasser och på lördag klockan 15.00 inleds finalerna.




Sara Bengtsson.


Isa Tidblad Keskikangas.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: