Jacqueline Sauvage benådad

2017-01-08 | Helena Brors padlock

UTRIKES

Frankrikes president François Hollande har verkställt Jacqueline Sauvages benådning. Han har även förmildrat densamma från minimumstraff till totalt frikännande med omedelbar verkan.

– Madame Sauvage hör inte längre hemma i fängelse, utan hos sin familj, säger president Hollande i ett officiellt uttalande från Élyséepalatset.

– Jag är överrumplad av glädje och känslor, kommenterar Jacqueline Sauvages försvarsadvokat Nathalie Tomasini. Detta är resultatet av ett års träget arbete.

Jacqueline Sauvage sköt sin make tre gånger i ryggen 2012, dagen efter att deras son hängde sig. Under rättegången berättade hon om 50 år av utsatthet för misshandel och våldtäkt och menade att hon sköt honom i självförsvar. Han misshandlade parets tre döttrar och sonen som tog sitt liv på grund av övergreppen. Att mörda mannen var enda vägen ut för Sauvage. Hennes döttrar berättade att de hade levt med våld hela sina liv, men att skammen hindrade dem från att tala om det för andra. Dessutom var de rädda för sin faders hämnd.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.