Frankrike: Fallet om Jacqueline Sauvage går till justitieministeriet

2016-12-20 | Helena Brors padlock

UTRIKES

RELATERADE ARTIKLAR:

2016-08-16 | Frankrike: Sauvage friges inte

2016-02-02 | Sauvage mördade våldsamma maken – benådas efter protest

Jacqueline Sauvage har återigen förvägrats verkställighet av sin benådning. Efter att Meluns straffverkställighetsdomstol i augusti avvisade benådningen av den 68-åriga kvinnan har Sauvages försvarsadvokater överklagat till Paris appellationsdomstol. Densamma har nu avfärdat benådningen med motivationen att för kort tid har gått sedan det förra domslutet samt att Sauvage inte verkar ångra att hon har dödat maken som misshandlade och våldtog henne och deras fyra barn i flera decennier.

President Hollande låter meddela att han har vidarebefordrat ärendet till justitieministeriet för konsultation. Namninsamlingen för Jacqueline Sauvages frikännande är nu uppe i över 380 000 underskrifter.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: