USA: Stein kräver omräkning efter misstänkt valfusk

2016-11-25 | Sholeh Irani padlock

UTRIKES

Green Partys presidentkandidat i USA, Jill Stein, har startat en kampanj för att undersöka valresultatet 2016. Hittills har Stein samlat ihop 5 miljoner dollar i onlinedonationer för att finansiera en omräkning av rösterna i Michigan, Pennsylvania och Wisconsin. Dessa nyckeldelstaters röster avgjorde valresultatet, enligt elektorssystemet. Donald Trump vann enligt elektorssystemet medan Hillary Clinton fick 2 miljoner fler röster än honom.

Den statliga valmyndigheten i USA har funnit övertygande bevis för felaktigheter och dataanalys har angivit betydande avvikelser i röstantalet. Det rapporteras om dataintrång, utrustningsfel och röstmanipulationer. Omräkningskrav ställs nu från en rad organisationer, såsom National Voting Rights Institute.

Tidsfristen går ut på fredag för en omräkning i Wisconsin där Trump vann med 0,7 procent. Nästa måndag går tidsfristen ut för Pennsylvania där Trumps marginal ligger på 1,2 procent, och onsdag gäller för Michigan där marginalen är 0,3 procent, enligt The Guardian.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: