Farnaz Arbabi ny i Svenska Filminstitutets styrelse

2016-11-25 | FemPers padlock

KULTUR

RELATERADE ARTIKLAR:

2015-10-07 | Farnaz Arabis uppsättning av vitsvit gör dikten till teater

2013-12-20 | Det handlar om perspektiv

Regeringen utsåg i förra veckan sju nya ledamöter till Svenska Finansinstitutet. Förordnandena kommer att gälla från och med 1 januari 2017 till och med 31 december 2019.

– Den nya filmpolitiken ger Svenska filminstitutet en större och viktigare roll. Därför är det av yttersta vikt att få en styrelse på plats som har breda erfarenheter och unik samlad kompetens. De personer som nu har tackat ja till uppdraget ger Filminstitutet goda möjligheter att stärka den svenska filmens framtid, säger Alice Bah Kuhnke, kultur och demokratiminister i ett pressmeddelande.

En av de nya ledamöterna är Farnaz Arbabi, regissör och konstnärlig ledare på Unga Klara, bland annat aktuell med pjäsen Forever Alone. Farnaz Arbabi har flera gånger samarbetat med författaren och dramatikern Jonas Hassen Khemiri. Hon har regisserat hans pjäser Invasion! (2006 scen, 2011 Radioteatern), Jag ringer mina bröder (2013 scen, 2014 SVT) och ≈[ungefär lika med] (2014). Men hon var även aktuell när poeten Athena Farrokhzads Vitsvit översattes till scen förra året i Stockholm.

– Jag är otroligt glad över möjligheten att få utveckla svensk filmpolitik. Jag tar självklart med mig de frågor och teman jag driver i mitt konstnärskap och som konstnärlig ledare på Unga Klara in i styrelsearbetet, säger Arbabi till Feministiskt Perspektiv.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: