Fotbollsklubb kallade till presskonferens – ingen kom

2016-06-03 | FemPers padlock

SPORT

Den bristande mediala bevakningen av kvinnors idrottande hamnade i blixtbelysning när det baskiska fotbollslaget El Athletic Club kallade till presskonferens förra fredagen och ingen kom.

”Inte en enda journalist, inte en enda kamera, inte en enda radiomikrofon, inte en enda journalist från något digitalt medium dök upp till mötet med tränaren, Joseba Agirre”, skriver El Diario.

Presskonferensen ställdes in. Fotbollsklubben meddelade det inträffade via sitt officiella Twitter-konto. Enligt El Diario är neddragningarna inom krisande medier en delförklaring, men tendensen är tydlig och har bekräftats i upprepade rapporter.

Enligt den senaste rapporten från det baskiska ungdoms- och idrottsdepartementet reflekterar medierna ”varken kvantiteten eller kvaliteten i idrott utövad av kvinnor”. Departementet fördömer den nu förhärskande strategin för att öka närvaron i medierna, genom ökad objektifiering och sexualisering av de idrottande kvinnornas kroppar.

Sportnyheter som handlar uteslutande om kvinnors idrottande uppgår inte ens till 5 procent enligt rapporten, detta i en studie som omfattar 15 316 nyhetsinslag.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: