Han lämnar Miljöpartiet för att gå med i Feministiskt initiativ

2016-04-12 | FemPers padlock

INRIKES

Joakim Månsson Bengtsson från Miljöpartiet (MP) i Lund lämnar partiet för att i stället gå med i Feministiskt initiativ (Fi). Detta för att kunna fokusera mer på frågor som att hjälpa EU-migranter.

– För att stå upp för vad jag gick till val på gällande mina prioriterade frågor, som främst är mänskliga rättigheter och ytterst utsatta EU-medborgares situation i Lund och Sverige samt hbtq-politik, krävs det utifrån min bedömning att jag lämnar MP, skriver han i ett pressmeddelande rapporterar SVT.

På sin Facebooksida skriver Månsson Bengtsson att han tror att Fi:s kombinerade fokus på aktivism och partipolitik passar honom:

”Jag väljer att vara optimistisk och tror att det kommer komma bra saker ut från detta av många aspekter och är superglad för att få förtroendet att bli en del av Fi och tillsammans med dem kämpa för okompromissade åtgärder för mänskliga rättigheter för alla medmänniskor.”

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: