Nytt försök för politiska lösningar i Syrien

2015-12-11 | FemPers padlock

UTRIKES

Den 8-9 december hölls en konferens i Rojava i Syrien med syfte att förena oppositionen kring en konsensus om Syriens framtid. 103 delegater representerade olika delar av oppositionen som kallar sig för demokratiska krafter.

Kongressen ”Democratic Syria Congress” var organiserad som ett alternativ till Riyad konferensen i Saudiarabien dit de kurdiska organisationer och syriska demokratiska krafter inte var inbjudna, enligt Kurdistan Question.

Konferensen beslutade om en rad punkter där ibland bildandet av Democratic Syrian Assembly som ska representera Syrian Democratic Forces (QSD).

Enligt konferensens resolution bär landets despotiska ledning ansvaret för den tragedi som Syrien har drabbats av. Dessutom understryker Democratic Syria Congress att den nybildade Democratic Syria Assembly ska driva en politisk kamp med syfte att rädda landet ur våldsspiralen och blodbadet som drabbar civila, detta med respekt för internationella lagar och institutioner. Syftet är att arbeta för demokratiska lösningar och möjliggöra ”en övergång till en pluralistisk och centralistiskt system” i ett fritt Syrien.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: